Миљан се неколико дана жалио на висок притисак и несаницу. Чекао је понедељак да иде да се јави свом лекару. Он је био спортиста, боксер, водио је здрав живот. Никада није узимао никакве суплементе. Срамота је што медији пишу неистине о њему да је прогутао кесицу за зеленом супстанцом. Обдукција ће показати све.

Ове детаље за "Новости" открива један од Миљанових другова Милош И., док сви још ишчекују резултате обдукције која би требало да покаже шта је узрок изненадне смрти двадесетчетворогодишњег Миљана З. из околине Лесковца. Он се у суботу срушио испред продавнице мобилних телефона, и нешто касније преминуо у Служби ургентне медицине Опште болнице у Лесковцу.

Прочитајте још: ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ У ЛЕСКОВЦУ: Пољубио девојку па умро на улици

И власник продавнице испред које се догодила трагедија, а који се борио да помогне Миљану све до доласка Хитне помоћи каже да је овог Лесковчанина одлично познавао и да је само неколико тренутака пре него што је пао, он дошао код њега и пожалио се да му је лоше.

- Наручио је цвеће у радњи поред и сео је код мене док букет не буде готов - прича за "Новости" Игор. - Пожалио ми се да није спавао две-три ноћи. После неколико минута му се слошило. Позвао је девојку да дође, ми смо му изнели шећер и воду, међутим, почео је да се зноји. Руке су му се тресле. После неколико секунди добио је напад, почео је да се грчи у столици, преврнуо је очима и пао, као да се угушио. Ја сам пробао да му отворим уста прстом, али ме је инстинктивно ујео. Узео сам кашичицу и некако успео да му отворим уста и он је ту продисао. Гледао ме је, али нисмо причали, не знам да ли је био свестан. Кад је стигла Хитна помоћ, почео је полусвесно да комуницира. Девојку је препознао и пољубио је. Био је свестан шта му причамо, ходао је уз наше придржавање до кола Хитне. Ту му је одмах прикључена инфузија, али је опет добио исти напад и тада су га одвезли.

Млади спортиста преминуо је пола сата касније у Служби ургентне медицине Опште болнице у Лесковцу.

Како се незванично сазнаје, у џепу су код њега пронађени новац, кључеви али не и кесица за зеленом супстанцом како су писали поједини медији.

ХТЕО САМ ДА НАПРАВИМ ШАМПИОНА

МИЉАНОВ тренер Божидар Арсић огласио се упечатљивом поруком на друштвеним мрежама: - Како сам малопре обавештен, мој добри ученик Миљан је данас преминуо. Хтео сам да од њега направим шампиона, али је врло ретко посећивао салу за тренинг. Порок су му биле лепе девојке. Дисциплинован, културан, лепо васпитан и одважан - то су особине које су га красиле. Пре пар месеци ми је најавио повратак у боксерску салу и ја сам га чекао. Увек би у пролазу свратио до клуба и срдачно ме поздравио.