НАКОН што је ухапшен Б. П. (31), из Параћина, који се сумњичи да је у среду око 13 и 30 сати испалио хитац у главу Ђ. И. (26), полиција је на лицу места пронашла два метка и два пиштоља. Истрага ће тек утврдити који је био тачан след догађаја и у чијем је власништву други пиштољ. Ватрено оружје којим је младић задобио прострелну рану главе било је у илегалном поседу осумњиченог Б. П. који се, како "Новости" сазнају, сам пријавио полицији.

У току је интензивна провера навода да је између њих двојице дошло најпре до свађе, као и да је Ђ. И. први потегао пиштољ и пуцао, али га је Б. П. одгурнуо, након чега је, наводно, он онда пуцао. Злочин се догодио у Улици Радета Кончара у породичној кући Б. П., који живи са родитељима. У моменту догађаја у кући је био његов отац, који није желео да даје никакве изјаве.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ДРАМА У ПАРАЋИНУ: Младић упуцан у главу, ухапшен нападач!

Према причи комшија, Б. П. наводно већ годинама има проблем са наркотицима и они сумњају да су свађа и пуцњава последице управо таквих нерашчишћених послова.

- Родитељи су му сада у пензији, честити људи. Отац му је радио у Стаклари, а мајка је била дугогодишња професорка. Нажалост, нису успели да га ишчупају из канџи овог порока, стално је имао због тога проблеме, а прошле године и саобраћајку - каже саговорница "Новости" која живи у близини.

Рањени Ђ. И. (26) / Фото "Фејсбук"

Тешко повређени Ђ. И. у четвртак је одмах оперисан на Неурохируршком одељењу Опште болнице у Ћуприји. Према речима директора Слободана Гајића, он је у тешком стању, тренутно је стабилно, и налази се у шок соби прикључен на респиратор. Он је радио као обезбеђење у параћинским клубовима, бави се боди- билдингом и борилачким спортовима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Мушкарац са пиштољем протрчао кроз двориште куће, за њим упали специјалци са фантомкама!

ПРЕДИСТРАЖНИ ПОСТУПАК

ЗАМЕНИЦА вишег тужиоца Јованка Ђорђевић рекла је у четвртак да су у току предистражне радње, односно да наредба о спровођењу истраге није још донета. МУП је саопштио да је Б. П. одређено полицијско задржавање до 48 сати, а привођење тужилаштву очекује се у петак. Осим за кривично дело убиство у покушају, Б. П. се сумњичи и за недозвољено држање и ношење оружја.