ПРЕКОРАЧЕЊЕ брзине и алкохол главни су узроци саобраћајне несреће у којој су погинуле три особе, три теже повређене, а једна лакше на путу између Доњих Петроваца и Руме, показују први резултати истраге.

Повређени шеснаестогодишњак Н. П. из Голубинаца, из Опште болнице у Сремској Митровици хитно је транспортован за Тиршову у Београд, док је здравствено стање код Нагелине Н. (27) из Никинаца засад стабилно, кажу за "Новости" у сремскомитровачкој болници. Возач аутомобила Зоран Јовановић (45) смештен је у Ургентни центар Клиничког центра Војводине и он је и даље у тешком стању.

Само неколико сати пре несреће Марко Јовановић (19) запросио је будућу младу Клаудију и одредили су 25. мај за венчање. На повратку кући, у саобраћајној несрећи погинуо је несуђени младожења заједно са оцем Мирославом Јовановићем (37) и рођеним братом Мирком Јовановићем (17) из Старих Бановаца.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТРАГЕДИЈА КОД РУМЕ: Испросили младу па отишли у смрт (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Осталих троје који су били у возилу "рено лагуна", који је слетео са пута па ударио у бандеру, ватрогасне службе заједно са хитном успеле су да транспортују до болнице.

- У среду су код нас, у раним јутарњим сатима, довезене четири особе. Двоје са тешким телесним повредама је оперисано у нашој установи, док је 45-годишњи мушкарац превезен у КЦ Војводине, а двадесетједногодишњак, код којег су биле контатоване лакше повреде колена, пуштен је на кућно лечење - прича за наш лист хирург др Стеван Мошић.

Према његовим речима, дечак Н. П. је задобио веома тешке телесне повреде.

- Код њега је била одваљена жучна кеса, па прелом карлице, повреда јетре са крварењем, тешка повреда левог плућног крила, повреда мокраћне бешике и отворен прелом лобање. Дечака смо након хитне операције транспортовали у Дечију клинику у Београд - наводи др Мошић, додајући да је Нагелина, иначе Мирослављева супруга, задобила тешке повреде слезине и грудног коша са преломом свих ребара, повреду левог плућног крила, грудних пршљенова са карлицом, као и прелом лопатице.

Још није познато када ће бити сахрана оца и његова два сина.