”ЗАДЊИ пут смо се чули у среду увече око 22 сата, очекивала сам да се јаве, али позива није било...- сведочи за “Новости” Светлана Рашић, која је у стравичној несрећи у Хрватској у истом трену остала без супруга Владице (42) и сина Николе (14).

-Онда смо на вестима чули! Позвала ме је свекрва и рекла дођи, дођи да видиш. Онда сам кренула да проверавам на интернету и видела, то су они,моји...Позвала сам полицију у Хрватској, речено ми је да ће тела бити у Вуковару.

Владица Рашић кренуо је својом “шкодом октавијом” из Крушевца за Словенију са сином, који је, сведочи удовица и очајна мајка, много желео да крене са татом.

Прочитајте још - ЧЕТВОРО СРБА ПОГИНУЛО У ХРВАТСКОЈ: Страдали отац и син из Крушевца, сувозача из Београда спасао појас, брзиномер остао закуцан на 140 км/х! (ВИДЕО)

-Супруг је имао неке прегледе да обави у Словенији, месечно је одлазио тамо због неке операције на желуцу коју је тек требало да се уради – прича за “Новости” Светлана. - ја нисам могла да идем, а мали је толико хтео да крене! Желео је да разгледа аутомобиле, да купе неки. Рекао је “тата, хоћу ја с тобом, хоћу ја”.

Млада жена сутра креће на најтежи пут у животу.

-Идем по њих, до тада ће вероватно бити и готова обдукција-каже нам Светлана. - Владица је професионални возач, никада се није десило да је заспао за воланом. Не знам људе који су били са њим, одакле су. Кренули су преко сајта за превоз “бла,бла,кар”. Видим да је један преживео, још двоје је страдало. Жао ми је...

Никола Рашић похађао је седми разред основне школе у Паруновцу. Био је вредан и добар дечак. О породици Рашић у насељу Дедина чули смо само добре речи. У дворишту породичне куће видимо и девојчицу од 12 година. Изгубила је оца и брата. Светлана је смогла снаге да је исприча шта се догодило. Са њима су под истим кровом и Владичини ожалошћени родитељи.

Прочитајте још - ЈЕЗИВИ КОМЕНТАРИ НА ХРВАТСКИМ ПОРТАЛИМА О ПОГИБИЈИ СРБА: "Ко им је крив, не жалим за будале; А да уведемо четник-вињету?" (ФОТО)

-Заједно смо 15 година, никада није било трзавица, никада нам лоше није било – каже нам на крају Светлана Рашић. - Гајили смо здраву, нормалну породицу. Не знам како ћу даље, а морам, због ћерке.