Четворо држављана Србије погинуло је у ноћи између среде и четвртка у тешкој саобраћајној несрећи на аутопуту у Хрватској, док је једна особа повређена, саопштила је полицијска управа вуковарско-сремска.

Од силине удара и задобијених повреда смртно су страдали возач (42) и путници међу којима су били мушкарац (47) и жена (43) као и један 14-годишњи дечак.

Сувозач (28) који је, како се наводи, једини користио сигурносни појас, лакше је повређен.

Ова вест је подигла велику прашину у Хрватској, па су људи на локалним порталима остављали разне коментере - уљудне изјаве саучешћа, али и оне који никако нису примерени у овом тренутку.

Многи су истицали да је ужасно што се оваква несрећа догодила баш пред Ускрс, и навели да је важно да се путници везују сигурносним појасом.

Прочитајте још - ЧЕТВОРО ДРЖАВЉАНА СРБИЈЕ ПОГИНУЛО У ХРВАТСКОЈ: Возач изгубио контролу, слетео с пута и ударио у заштитну ограду (ВИДЕО)

Ипак, било је оних који су ову трагедију искористили да промовишу мржњу и да подсете на ратове '90-тих.

Фото Принтскрин Вечерњи лист

Међу коментарима било је и оних који су предлагали да се за путничка возила из Србије уведе посебан порез како би се грађанима Хрватске на тај начин "отплатила ратна одштета", "четник-вињета".

Други је рекао да "не жали за будалама", јер су, како пише, знали закон и морали су да вежу сигурносни појас.


Фото Принтскрин Вечерњи лист

Несрећа се догодила око 0.30 на аутопуту А3, недалеко од одморишта Бошњаци у смеру ка Загребу. Како преноси Индекс, у путничком возилу марке "шкода октавија" словеначких регистарских таблица налазило се пет особа, сви држављани Србије.

У једном тренутку возач је изгубио контролу над возилом и слетео с пута те ударио у заштитну ограду уз аутопут.