ЧЕТВОРО држављана Србије погинуло је у ноћи између среде и четвртка у тешкој саобраћајној несрећи на аутопуту у Хрватској, док је једна особа повређена, саопштила је полицијска управа вуковарско-сремска. Несрећа се догодила око 0.30 на аутопуту А3, недалеко од одморалишта Бошњаци у смеру ка Загребу.

Како преносе хрватски медији, у "шкоди октавији" словеначких регистарских таблица налазило се пет особа, сви држављани Србије. У једном тренутку возач је изгубио контролу над возилом и слетео с пута те ударио у заштитну ограду уз аутопут.

У несрећи су страдали Александра Јанковић (43), Жикица Јанковић (47), као и возач Владица Рашић (42) и његов син Н. Р. (14) који су из Крушеца. Озлеђен је сувозач Драган Вучићевић (28). Он је смештен у болницу у Винковцима и, како преносе медији, у стабилном стању.

Од силине удара сви путници су испали из аутомобила, осим сувозача који је преживео и то највероватније јер је био везан. На месту несреће три су особе смртно страдале док су четврту особу покушали да реанимирају у винковачкој болници.

Прочитајте још - ЈЕЗИВИ КОМЕНТАРИ НА ХРВАТСКИМ ПОРТАЛИМА О ПОГИБИЈИ СРБА: "Ко им је крив, не жалим за будале; А да уведемо четник-вињету?" (ФОТО)

Према првим информацијама, брзиномер је остао закуцан на 140 на сат.

"Од силине удара и задобијених повреда страдало је четворо, док је сувозач, који je једини користио сигурносни појас, лакше повређен", наводе из ПУ Вуковарско-сремске.

Преживели Драган Вучићевић (28) из Београда је на пут у Словенију кренуо путем апликације "Тражим превоз". Једини је у аутомобилу био везан.

"Особа која је преживела задобила је лакше телесне повреде и у стању је шока. Требало би да остане на посматрањима још неколико дана након чега ће бити отпуштен кући", рекла је Соња Маринковић, портпарол Опште Жупанијске болнице Винковци.

Шкода октавија караван након несреће је одвезена код аутомеханичара у Жупању. Возило је јако оштећено, активирана су оба ваздушна јастука, а брзиномер је остао блокиран на неких 140 км/х.

Полиција сумња да је узрок стравичне саобраћајке то што је возач аутомобила заспао.