У САОБРАЋАЈНОЈ несрећи која се догодила у среду, три сата иза поноћи на путу из Доњих Петроваца према Руми, на лицу места су погинули отац Мирослав Јовановић (37) из Крчедина, његови синови Мирко Ј. (17) и Марко Јовановић (19) из Старих Бановаца. Теже повреде су задобили Мирослављева супруга Нагелина Н. (27) из Никинаца и Н. П. (16) из Голубинаца, док је лакше повреде задобио Александар Д. (21) из Голубинаца.

До удеса је дошло када је возило "рено лагуна" слетело са пута и закуцало се у бандеру, само неколико сати после просидбе младе, а свадба је била заказана за 25. мај. На месту несреће, у среду у јутарњим сатима, и даље су били видљиви трагови кочења, делови слупаних кола и оборен саобраћајни знак и телефонска бандера.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА КОД РУМЕ: Повређено више особа

- Одједном је само нешто пукло, помислили смо као да је експлозија. Тек када смо изашли на улицу, затекли смо стравичан призор. Чуло се запомагање, урлање... ауто је био толико смрскан да није могло да се препозна које је марке возило - прича старији човек којем се кућа налази само неколико метара од места несреће. Како причају очевици, убрзо су стигле Хитна помоћ и ватрогасна служба која је исекла олупину возила да би извукла путнике.

Уместо свадбеног весеља, туга се надвила над дом породице Јовановић. Марко, који је са породицом и пријатељима био на просидби будуће младе Клудије у Доњим Петровцима, издахнуо је на лицу места, а са њим и његов рођени брат Мирко и отац Мирослав.

- Како смо чули, будући кум је возио ауто. Мало више се попило, брза вожња и ето несреће - прича скрханим гласом Бранислав Савић, зет ове породице. - Мирослав има још две млађе ћерке, које су остале сада без оца и браће, а ми сада уместо да се спремамо за свадбено весеље, спремамо се за сахране.

Будућа невеста, коју од миља зову Зрна, за страшну вест сазнала је само сат након несреће.

- Гости су дошли код њене мајке, она живи у Доњим Петровцима. Све је протекло у радости и весељу, изабрали су датум за венчање, младенци се на растанку пољубили - говори Љубица Јовановић, бака несуђене младе код које је одмах дошла након трагедије, у Попинце.

Мирко, Мирослав и Марко Јовановић

Клаудија, коју смо затекли код бака Љубице, седела је за столом и плакала док су покушавале да је утеше две пријатељице.

- Ово је за мене велики стрес, не могу ништа да кажем - кратко је прозборила и почела да плаче.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мушкарац (60) слетео у реку и страдао


Љубица, бака несуђене младе

ТЕШКО СТАЊЕ

ВОЗАЧ аутомобила Зоран Јовановић (45) налази се у Ургентном центру Клиничког центра Војводине са вишеструким тешким телесним повредама, речено је "Новостима" у овој здравственој установи. Док су сапутници Н. П. (16) из Голубинаца и Нагелина Н. (27) из Никинаца смештени у Општу болницу у Сремској Митровици. Они су на Одељењу интензивне неге и њихово здравствено стање је веома тешко, речено је у овој болници.


Прочитајте још - САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА КОД РУМЕ: Повређено више особа