Првостепеном пресудом Вишег суда у Пожаревцу, Живислав С. (71) из Средњева осуђен је на осам година затвора због убиства Данчета Пајића (51) из Гарева, извршеног почетком прошлог октобра након кафанске свађе у Чешљевој Бари.

За кривично дело за које је осуђени оптужен, законом је предвиђена казна од пет до 15 година затвора. Незадовољно висином досуђене казне, Више јавно тужилаштво најавило је подношење жалбе Апелационом суду у Крагујевцу.

Овај злочин догодио се у ранијим јутарњим сатима, у кафани „Влашки рај“ у центру Чешљеве Баре, када је оптужени једним хицем из пиштоља, калибра 6,35 мм, усмртио Пајића, погодивши га у главу.

Прочитајте још - ЗЛОЧИН КОД ВЕЛИКОГ ГРАДИШТА: Оптужен за убиство у кафани

По позиву једног од гостију кафане, полиција је убрзо стигла на лице места и ухапсила оптуженог. Током саслушања, он је признао дело за које се терети и детаљно га описао. Он је том приликом тврдио да су га покојни Пајић и његови пријетаљи вређали и понижавали, па је због тога изашао из кафане и убрзо се вратио са пиштољем.

Кад су видели какво оружје има, Пајић и његови другови почели су да се подсмевају, називајући га дечјом играчком. Због тога је оптужени, према сопственој изјави, опалио једном у под, али је тада Пајић устао и кренуо ка њему. У страху за своју безбедност, испалио је још један хитац, који је Пајића усмртио на лицу места.

Табла на улазу у Чешљеву Бару ФОТО Д. Новковић