КРАЉЕВО – Седам дана трајала је борба лекара да спасу живот двадесетједногодишњој Ивани Марковић из Краљева, тешко повређеној у удесу који се прошле суботе догодио на Ибарској магистрали у краљевачком насељу Грдица, али на жалост њено срце није издржало. Несрећна девојка преминула је у петак по подне у Клиничком центру Србије у Београду где је због озбиљности повреда током прошле недеље пребачена из краљевачке Опште болнице „Студеница“.

У стравичном удесу, подсећамо, на месту је страдао Иванин отац Илија Марковић (53), професор стручних предмета у краљевачкој Машинско-техничкој школи „14. октобар“, док је њена мајка Гордана (49) такође задобила веома тешке повреде од којих се опоравља у крагујевачком Клиничком центру. Иванина рођена тетка Светлана Л.(49), како незванично сазнајемо, оперисана је у Ургентном центру у Београду, а теча Драган Л.(53) је након опоравка на ВМА отпуштен на кућно лечење.

Прочитајте још: СТРАВИЧАН УДЕС КОД КРАЉЕВА: Претицањем право у смрт (ФОТО)

- Права породична трагедија... Након што је страдао Илија сви смо се надали да ће се Ивана ипак опоравити од тешких повреда. Изгубљен је један млад живот дивне девојке, сјајног студента Фармацеутског факултета, пред којом је била лепа будућност. Како се осећамо не може се речима описати... – каже за „Новости“ један близак рођак породице Марковић уз молбу да му не објављујемо име.

Илија Марковић - Фото: Приватна архива

Те кобне суботе Марковићи су се са Светланом и Драганом својим „хјундаијем“ упутили за Београд. На самом изласку из Краљева, возач Илија је покушао да претекне трактор са приколицом и под још неразјашњеним околностима директно се сударио са камионом који је долазио из супротног правца. Од задобијених повреда он је на месту преминуо, док су његова супруга Гордана и кћерка Ивана, као и Горданина сестра близнакиња Светлана и њен супруг Драган, са повредама опасним по живот пребачени у краљевачку болницу.

- Марковићи су дивна породица, вредни, добри и поштени људи. Илија је био омиљени професор у МТШ, много су га волели и ђаци и колеге. Осим Иване, са Горданом има још двадесетрогодишњу кћерку и четрнаестогодишњег сина - причају рођаци и познаници. - Сви смо још у шоку због породичне трагедије која их је задесила и остаје нам да се надамо ће се Гордана успешно опоравити. Али, после свега, ништа више неће бити исто...