ПОДГОРИЦА - Црногорски председник и лидер ДПС-а, Мило Ђукановић саопштио је да је тужио Душка Кнежевића, власника Атлас групе и лист "Вијести", јер је сматрао да мора да поведе рачуна о заштити властитог достојанства. Он тражи надокнаду нематеријалне штете од 100.000 евра.

- "Вијести" сам тужио јер су пренеле апсолутну неистину коју сам претходно демантовао, а да пре тога нису нашле за сходно да чују другу страну. Тај лист под плаштом независног медија годинама води бруталну, прљаву политичку кампању против мене. Нисам усамљен у подношењу тужби, и "Вијести" су активне у подношењу тужби против конкуренције на медијској сцени. Никад нисам рекао да сам за гашење неког медија, па ни гашење "Вијести" не би решило проблеме, рекао је Ђукановић, одговарајући на питања новинара у вили Горица након доделе награде привредницима.

Спорни текст био је интервју председника Атлас групе Душка Кнежевића који је овај подгорички лист објавио 16.марта (а портал Вијести пренео) под насловом "Ђукановић, ја и торба с парама". Уредник "Вијести" Срђан Косовић поручио је да управо ова тужба показује "зашто је Црна Гора на 104.месту по слободи медија".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ђукановић: Кнежевић је од мене тражио помоћ

-Писаћемо увек о темама које су од јавног интереса. "Вијести" су посао одрадиле професионално, у складу са новинарским правилима и дужном новинарском пажњом. Једино изненађење је тражени износ од два пута по 50.000 евра, јер би логичније било да је два пута по 47.500, рекао је Косовић, алудирајући на износ од 97.000 евра који се нашао у коверти коју је Кнежевић дао Слкавољубу Стијеповићу, бившем градоначелнику Подгорице за кампању ДПС на изборима 2016. године.


ПОВЛАЧЕЊЕ?

УОЧИ предстојећег конгреса ДПС-а, Ђукановић је саопштио да нема амбиција да поново буде на челу партије. - О томе нећу размишљати до тренутка док први пут седнемо и поразговарамо на ту тему у партији, рекао је он.