ДВА дечака повређена су у петак око 13 сати у Сремским Карловцима, у насељу Дока у продужетку Балканске улице, када их је током игре напао ротвајлер.

Шеснаестогодишњак, како је "Новостима" потврђено у Дечјој болници, задобио је уједне ране на нози и лакшу повреду стомака. Његове озледе су у болници саниране те ће бити пуштен на кућно лечење. Тринаестогодишњак, има "само" огреботине.

Пса су, како су "Новостима" испричали мештани, са собом довели повређени дечаци, да би се играли на улазу у месно католичко гробље, где се обично окупљају многа деца из тог краја.

- Чула сам вриску и запомагање дечака, који је викао "помозите ми, упомоћ..." - каже за "Новости" Карловчанка Е. С., која је са своје двоје мале деце била у кући тик уз гробљанску капију, где се десио тај немили догађај.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Чопор паса изуједао нишког маратонца

Видно узбуђена, присећа се да је, док су дечаци кренули у бег, успела да отвори прво дворишну капију, а потом кућна врата и некако их "убаци" у кућу, где су били и њених двоје мале деце.

- Пас је појурио за нама. Навалио на врата, гребао по њима, режао и лајао. Мислили смо да ће провалити унутра. То све као да је трајало читаву вечност, а онда су стигли полицајци и Хитна помоћ.

Полиција и екипа Хитне помоћи убрзо су стигли на поприште. Лекари из Хитне, међутим, нису смели да уђу у кућу у којој су их чекала повређена деца, јер је пас био у дворишту. Мучну ситуацију прекинула је полицајка која је успела да уђе кроз прозор куће у собу у којој су деца побегла и повређеном дечаку указала прву помоћ. Екипа Хитне помоћи ушла је у кућу тек после сат времена од инцидента и тек тада су извели дечаке.

Екипа "Зоохигијене" из Новог Сада ухватила је пса и одвезла га.


ТРАЖИ СЕ ВЛАСНИК

ТЕК треба да се утврди да ли ротвајлер има власника или је реч о напуштеном псу. Уколико се пронађе његов власник, против њега ће бити поднета пријава збг изазивање опште опасности.