Основно тужилаштво у Лесковцу одбацило је кривичну пријаву против Лесковчанина који је пре скоро пет месеци пред полицијом физички напао новинара портала Југмедиа Драгана Маринковића, гушио га и вукао, поцепавши му део оковратника и дугмад на мантилу и претио да ће га убити.

У образложењу заменице тужиоца Слађане Ранђеловић наводи се да нема елемената за службено гоњење нападача, односно, да су претње остварене, али да није било физичког напада.

До овакве одлуке дошло је на основу сведочења полицијаца Полицијске управе Лесковац који је у изјави навео да нападач није давио новинара већ да га је грлио, те да их је управо он раздвојио.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Симоновић се није појавио, суђење одложено за 24. мај

Исти полицајац је тврдио и да није чуо да је нападач претио да ће убити Маринковића.

"У шоку сам јер је исти полицајац једва скинуо руке нападача које су стискале мој врат. Иако је други сведок, кога је са лица места позвала полиција за изјаву, и пред заменицом тужиоца поновио да сам физички нападнут и да је мени и целој редакцији прећено смрћу, тужилаштво је одлучило да се нападач не гони по службеној дужности", рекао је Маринковић у изјави за агенцију Бета.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - МУП: Ухапшен због претњи Татјани Војтеховски

Маринковић је поднео још једну кривичну пријаву против истог нападача и непознате особе због претњи на Фејсбуку и на порталу Југмедиа и све документовао доказима, али иста заменица је и ту пријаву одбацаила.

"Остаје ми да се жалим Вишем тужалиштву и даље користим сва правна средства државе Србије, а писаћу и председнику Србије Александру Вучићу, јер је он недавно изјавио да у овој земљи нико нема право да дира новинаре", истакао је Маринковић.

Он је додао да је месецима под стресом, јер претње на друштвеним мрежама и на порталу Југмедиа, где је он и заменик главног уредника, не престају.

Новинара Драгана Маринковића напао је 24. новембра прошле године Александар Митић, чија је жена пола сата пре тога бацила њихову бебу са четвртог спрата зграде у центру Лесковца.

Иако је око зграде било више новинасрких екипа, Митић је изненада истрчао из улаза зграде и окомио се на Маринковића, а у изјави тужиоцу рекао је да је само њега препознао.