Полиција има индиције ко би могли бити људи одговорни за паљење имовине врањског грађевинског предузећа "5Д", изјавио је данас министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Стефановић је новинарима у Београду рекао да постоји неколико праваца истраге о томе ко су налогодавци и извршиоци тог дела, као и да су узети ДНК узорци од двадесетак људи, а неки ће бити саслушани.

Прочитајте још: Упали у фирму, везали чувара, па запалили камионе (Фото/ Видео)

"Не могу да кажем више детаља због истраге, али полиција има представу ко би могли бити људи који стоје иза овога", рекао је Стефановић.

Он је додао да очекује да полиција брзо дође до одговора, јер то враћа поверење грађана.

"Очекујем од полиције да покажу да су професионалци и имам поверење у њих. Грађани очекују брзо решење, то је важно како бисмо показали да поштовање закона важи за све", рекао је Стефановић.

Прочитајте још: ДНК води до пиромана?

На питање новинара о случају власника грађевинског предузећа из Прешева који ради локалне путеве и коме су после тендера такође паљене машине, Стефановић каже да су за један пожар криве лоше инсталације, док се на осталим случајевима ради.

Он није могао да одговори да ли су ти случајеви повезани, али је истакао да ће полиција и тај случај у Прешеву решити брзо.

Додао је, међутим, да су многи у тим фирмама били умешани и у прање новца, намештање тендера, да су неки чак и хапшени, те да "нема невиних".