МАРКО Ђурђевић из Обреновца и Катарина Поповић из Земуна осуђени су у понедељак у обреновачком Основном суду на укупно 16 месеци затвора, јер су се у децембру прошле године иживљавали над псом, којег су потом заклали, све то снимили камером и преко "Фејсбука" уживо преносили.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЖАС У ОБРЕНОВЦУ: Секта брутално убила пса, огласио се и Стефановић (ВИДЕО)

Суд је Марка Ђурђевића осудио на девет, док је Катарина Поповић добила седам месеци робије. После изрицања пресуде обоје су, уз јаке мере обезбеђења и на споредни улаз зграде, изведени из суда и одмах упућени на издржавање затворске казне. Изрицање пресуде, као и претходно суђење, било је иза затворених врата. Обезбеђење је, по налогу надлежних из суда, забранило улаз већој групи грађана. Педесетак људи желело је да уђе у судницу, а из ње су избачени и - новинари.

Подсетимо, крајем децембра прошле године, јавност је узнемирио видео-снимак на којем се виде двоје младих људи, наводних чланова секте "Кефо зоте", како муче и крвнички убијају недужног пса у обреновачком насељу Забрежје. Младић са капуљачом на глави најпре задобија поверење пса, чешкајући га и тихо му певајући речи "кефо зоте". Већ следећег трена, он наводи пса да легне, забија му нож у тело и ту га држи неко време, док животиња најстрашније завија од бола. Ђурђевић ту не стаје, него псу стопалом притиска њушку, не престајући да певуши, чак ни када пас зацвили и последњи пут, док Катарина Поповић, све то мирно посматра, смеје се и снима телефоном.


БИЛИ ПОД ДЕЈСТВОМ НАРКОТИКА?

МАРКО Ђурђевић и Катарина Поповић су врло брзо након злочина идентификовани и ухапшени. Од тада су у притвору, а пред судом су се бранили да се ничега не сећају и да су били под дејством наркотика.