Суђење Драгољубу Симоновићу, бившем председнику Општине Гроцка, и осталим оптуженима због паљења имовине Милана Јовановића, новинара портала "Жиг инфо", 12. децембра прошле године, које је данас требало да почне у Другом основном суду у Београду, одложено је за 24. мај јер се првооптужени Симоновић није појавио.

Бивши председник Општине Гроцка није се појавио на претресу јер није добио уредно позив и оптужни предлог. Остали оптужени, као и оштећени Јовановић су дошли на суђење.

На данашњем суђењу тужилаштво и браниоци окривљених требало би да дају уводне речи у овом процесу, а након тога се очекује изношење одбрана оптужених.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Simonović "pao" na ručku u kafani!

Поред Симоновића, на оптуженичкој клупи се налазе Александар Маринковић, Игор Новаковић, Владимир Михаиловић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Predsednik opštine Grocka podneo ostavku na sve funkcije

Они се терете за кривично дело "тешко дело против опште сигурности".

Друго основно тужилаштво оптужницом терети Симоновића због подстрекавања ово троје оптужених да запале имовину Милана Јовановића.


Милан Јовановић испред спаљене гараже Фото Н.Скендерија

За Симоновића тужилаштво је у оптужници предложило суду да му изрекне казну од осам година затвора, Михајловићу и Новаковићу, као саучесницима пет година, а за Маринковића као извршиоца шест година затвора.

Симоновић је донедавно био председник општине Гроцка.

Он је 7. марта пуштен из притвора, у којем је био од 25. јануара. Јовановић је од почетка тврдио да је нападнут искључиво због свог писања о аферама председника Општине.