БЕЖИВОТНА тела сина и мајке, Милоша Д. (43) и Добриле Д. (73), у поодмаклој фази распадања, пронађена су данас у стану у Улици Вјекослава Ковача 16 у београдском насељу Звездара. Према једној, непотврђеној верзији, истражни органи сумњају да је Милош пре десетак дана хицима из пиштоља усмртио непокретну мајку Добрилу, после чега је, наводно пресудио себи. Према другој, жена је преминула природном смрћу, а син није могао да се избори са губитком мајке, па је извршио самоубиство у стану.

Комшије ове породице данас пре подне су пријавиле да из стана на седмом спрату допире несносан смрад. Када су полиција и ватрогасци развалили врата, дочекао их је стравичан призор. Тела мајке и сина била су буквално непрепознатљива.

КАКО су нам испричали станари ове зграде у Улици Вјекослава Ковача, Добрила и Милош су овде живели целог живота. Добрила је била судија у пензији, док је њен син Милош зарађивао радећи преко интернета, од куће. Пре двадесетак година, она је доживела тешку несрећу, поломила кук и бутну кост, после чега је остала непокретна.

- Страшно! Не можемо да верујемо шта се догодило - говоре комшије. - Они се нису ни с ким дружили, али никада нису правили било коме проблеме, нити смо чули свађу из њиховог стана. Милош је цео свој живот посветио мајци, бринуо се о њој, лечио је, ишао у набавку. Колико знам, никада се није женио, нити је доводио неку девојку кући. Увек је био лепо обучен, пожелео би нам добар дан кад се сретнемо на степеништу или у лифту. Нико не зна шта се тачно догодило, пуцањ нисмо чули, нити смо шта посумњали док нисмо осетили смрад који је долазио из њиховог стана.

МИЛОШ је са мајком годинама живео сам у стану, после смрти оца, који је настрадао док је Милош био дечак. Комшије сведоче да је Милош цео свој живот свео на неговање непокретне мајке, и да је међу њима постојала велика повезаност.

Полиција одвози тела / Фото В. Данилов


- Можда мученик више није могао да поднесе што није имао никакав живот, па је решио да пресуди и себи и њој. А опет, можда је реч о некој патолошкој вези између мајке и сина, ако је тачна верзија да се он убио јер није могао да замисли живот без мајке Добриле.

Зграда у којој су живели / Фото В. Данилов


УВИЂАЈ ТРАЈАО САТИМА

ПОЛИЦИЈСКИ увиђај у овом делу Звездаре данас је трајао до касних послеподневних часова. Наводно, тела у стању распадања отежавала су посао инспекторима, јер се у први мах није могло рећи да ли је заиста реч о убиству и самоубиству. Тела су однесена на обдукцију, после чега ће се знати детаљи ове породичне трагедије.