СВЕ док судски вештак није изнео податак о којим псима, мешанцима је реч, ни мој супруг кад их је куповао, а ни ја, нисмо знали да су опасна врста. Те вечери, муж није био код куће и на његов захтев, који ми је пренео у телефонском разговору, псе сам пустила у двориште које је ограђено. Нисам ни помислила да пси могу било коме да науде.

У наставку суђења у Основном суду у Новом Саду, после прецизираног оптужног акта, то је у четвртак изјавила Игора Максимовић (32) из Петроварадина. Она се сада терети за тешко дело против опште сигурности из нехата, јер су пси власништво њеног супруга, пре три године насмрт изуједали Ђурађа Марчету (84), њиховог првог комшију.

- У нашем крају у то време свашта се дешавало, чак је било и пуцњаве - казала је у своју одбрану Максимовићева. - Због наше, а пре свега безбедности деце, набавили смо псе. Супруг је због посла често био одсутан, ја нисам нигде радила и бринула сам о деци.

Када није био код куће, Игору је, како је у четвртак изјавила пред судијом Наташом Војновић, супруг звао и у телефонским разговорима говорио шта треба да се уради око куће.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Питбулови заклали старца док је спасавао мачку

- Супруг је са мајсторима поставио жицу око куће и говорио је да пси не могу да изађу из дворишта - објаснила је Игора. - Никада се раније није дешавало да изађу, нити да други пси уђу у наше двориште.

Подсећамо, два америчка стафорд теријера старости три и по и четири године су 11. јула 2016. године, око шест сати ујутру, наводно видећи мачку у Марчетином дворишту, прескочила жичану ограду која раздваја комшијска дворишта и напала старца, наневши му смртоносне повреде.


Крв на месту где су пси насмрт изуједали Ђурађа Марчету


Супруга власника паса која се о њима бринула док је он био одсутан, истрчала је напоље и покушала да помогне првом комшији, али њему, нажалост, није било спаса. Пси су му највише повреда нанели по глави.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Крив сам што су моји пси убили комшију и супруга је, покушавајући да га спасе, изуједана!


МУЖ КАО СВЕДОК

НА наредном рочишту, као сведок биће саслушан Раде Максимовић, супруг оптужене. Он је, како се чуло на претресу, у међувремену био осуђен због насиља у породици. После издржане затворске казне, наставили су да живе заједно.