ВИШЕ јавно тужилаштво у Смедереву подигло је оптужницу против Небојше Тадића (49) због сумње да је више пута силовао петнаестогодишњу Ј. П. из тог града, дајући јој пре тога дрогу и уцењујући је експлицитним снимцима. Он се терети за продужено кривично дело силовања у стицају са кривичним делом омогућавање уживања опојних дрога, потврђено је, за "Новости", у Вишем тужилаштву.

Према наводима оптужнице, он је девојчици давао кокаин, а потом је сексуално злостављао. Наводно је у јулу и августу прошле године у неколико наврата силовао малолетну Ј. П. у његовој кући. Мораће да се брани и од оптужби да је малолетницу уцењивао и психички и физички злостављао.

Ухапшен је у новембру прошле године, пошто се девојчица пожалила мајци, која је случај пријавила полицији. Детаљи тортуре коју је тинејџерка три месеца трпела од мушкарца старијег од себе 33 године држе се даље од јавности.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЖАС У СМЕДЕРЕВУ: Приватни предузетник давао девојчици (15) кокаин па је силовао?


Према незваничним сазнањима, однос приватног предузетника и тинејџерке започео је дописивањем путем друштвених мрежа. Касније је девојчица, како сазнајемо, добијала и батине, а сексуално терорисање напасник је снимао мобилним телефоном. Потом ју је уцењивао експлицитним снимцима и фотографијама, претећи да ће их објавити уколико некоме каже шта се догађа између четири зида његове куће. Због злостављања, она је чак покушала и да се убије.

Родитељи малолетне Ј. П. су разведени, а читав случај разоткривен је када је малолетница, под притиском и у страху, признала шта се догађа. Тадић је, од хапшења у новембру, и даље у притвору. Током истраге бранио се наводима да је све било на добровољној основи.

У Вишем тужилаштву нисмо могли да сазнамо више детаља о оптужници, с обзиром на то да је реч о петнаестогодишњој девојчици. Оптужница за силовање је у Вишем суду на испитивању, после чега би требало да буде потврђена или одбачена. Уколико је суд потврди, уследиће суђење током којег ће, због осетљивости случаја, јавност највероватније бити искључена.


ПРЕТИ МУ 15 ГОДИНА

ЗА продужено кривично дело силовање, за које се терети Тадић, запрећена је казна од пет до 15 година затвора. За кривично дело омогућавања уживања опојних дрога казна је од две до десет година.