У НАСТАВКУ суђења Војиславу Стојичићу (38), сину убијеног полицијског генерала Радована Стојичића Баџе, говорило се о ДНК траговима нађеним на кључу од ормана где су стајале украдене драгоцености. Стојичић се терети да је прошле године опљачкао породичну кућу Саше Поповића, власника "Гранд продукције" и његове супруге Сузане у насељу Бежанијска коса и однео скупоцене сатове и накит.

На претресу у Трећем основном суду у Београду своје исказе дали су стручни саветник и вештак Националног криминалистичко-техничког центра (НКТЦ). Они тврде да постоји одређени проценат поклапања биолошког трага у тестираним узорцима, али и да се не може са сигурношћу утврдити како је настао траг.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Баџин син: Све сте ми сместили због оца (ВИДЕО) 

Суд је потом извршио увид у фото-документацију у списима предмета, обраћајући пажњу на оне слике на којима се види кључ са кићанком, на шта је реаговао Стојичићев бранилац:

- Добро сте рекли судија, види се "неки" кључ - рекао је адвокат. - Нећу рећи да је траг потпуно отклоњен, али ћу рећи да је доведен у озбиљну сумњу.

Адвокат је предложио да се Стојичићу притвор укине или замени блажом мером, са чим се сложио оптужени, али не и тужилаштво, па је суд одлучио да Баџин син остане у ЦЗ.