У НАСТАВКУ суђења бившем маринцу Данијелу Корбету, оптуженом за поседовање нелегалног оружја, сведочио је Александар Божовић, који је радио вештачење пиштоља ЦЗ 99. Он је рекао да је прегледао оружје по хитном поступку, али је нагласио да је "полицијски службеник, а не судски вештак". Судија је на крају донела наредбу о новом балистичком вештачењу пиштоља ЦЗ 99.

- Радио сам вештачење о исправности пиштоља и затим провере испаљених пројектила и чаура кроз збирку чаура и пројектила из нерешених кривичних дела. Том приликом ништа није пронађено - испричао је Божовић.

Према његовим речима, провере се раде опаљивањем три хица.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Америчка 'фока': Тражио сам камагру, пиштољ нисам

- Током вештачења нисам установио преправке на оружју, јер то није било предмет вештачења - објаснио је сведок, додајући да јесте приметио да фабрички број није видљив.

Адвокати одбране су затим изнели примедбе, јер није реч о судском вештаку, већ о сведоку са завршеним Машинским факултетом.

Стручни саветник Влада Костић приметио је да "при

ликом основног и допунског вештачења стручно лице НКТЦ се није изјаснило да ли су уочени трагови ранијег коришћења на поменутом оружју, што је битно јер су оптужени у овом поступку у својим исказима рекли да је пиштољ био нов".

Суђење се наставља 7. маја.


САЗНАЊА

НА прошлом рочишту на суђењу Американцу Данијелу Корбету, бившем маринцу и још тројици оптужених Београђана, сведочио је Звонко Ђорђевић, полицијски службеник УКП:

- Дошли смо до оперативних сазнања да Андрашевић треба да се нађе са лицем из Дубљанске улице, а праћен је због наркотика. Нашли су се са Павлицом. Разменили су кесу. У Војводе Степе их је зауставила интервентна, у кеси је био пиштољ.