ЗБОГ сумње да је проневерио око милион динара, а потом и исценирао пљачку Поште у селу Ратина надомак Краљева у којој је запослен да би „покрио“ овај мањак, краљевачка полиција ухапсила је поштанског службеника Л. Л. (36) са територије Краљева.

Како сазнајемо, интензивним оперативним радом припадници полиције утврдили су да је овај службеник сам себи везао ноге и руке и ставио траку преко уста како би исценираном пљачком прикрио проневеру новца која је трајала дужи временски период.

Полицији је пљачка Поште у мирном поморавском селу Ратина пријављена у уторак око 13.40. Наводно опљачкани службеник је тада, незванично, полицајцима који су стигли на место догађаја испричао да је у пошту ушао непознати разбојник и уз претњу пиштољем захтевао да му преда новац, а потом га везао и побегао у непознатом правцу, као и да га због страха није добро видео, те да не може прецизно да га опише.

Прочитајте још - Ивањица: Ухваћени одмах после пљачке поште, пронађен новац

Ефикасном истрагом полиција је, међутим, установила да је службеник Л. Л. комплетну причу измислио како би покушао да прикрије проневеру новца коју је починио. Та његова прича, налик на лош филмски сценарио неког нискобуџетног филма, полицајцима је, како сазнајемо, од почетка била сумњива, тако да су брзо успели да расветле цео овај случај.

Осумњиченом поштанском службенику одређено је задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву на саслушање.