СРЂАН Ђошић (16), младић из пиротског села Темска, прекјучерашња жртва бахатог возача Милана Ћирића Папундека , који је украденим аутомобилом "фијат" нишких таблица ударио Ђошићев бицикл и усмртио га код села Блато, биће сахрањен сутра 26. марта на месном гробљу у селу Темска. Злосрећни младић, који живи са мајком и млађим братом је иначе скромног материјалног стања, па из удружења "Одбранимо реке старе планине" чији је био члан, апелују за помоћ породици око сахране.


- Док другу омладину угравном нису занимале реке, Срђан је увек био са нама на протестима против изградње МХЕ. Последњи пут било је то прошлог петка пред градском управом у Пироту. Молим све који могу, да у овим тренутцима помогну његову породицу - каже Ненси Радојковић из ове еколошке организације.


Са Ђошићем је, такође на свом бициклу кобне вечери био и Мартин Т. из Пирота. И њега је украденим аутом Ћирић покосио, али је он на сву срећу прошао са лакшим повредама и смогао снаге да позове полицију и хитну помоћ.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Украденим колима усмртио бициклисту а другог повредио!


Иначе, Ћирић је полицији и органима гоњења познат од раније јер је често долазио у сукоб са законом. Како сазнајемо, у петак увече је украо аутомобил у улици Драгољуба Миленковића и кренуо ка избегличком насељу "да га спали". Код села Блато је услед неприлагођене вожње покосио Срђана и Мартина и побегао. Срђанов бицикл је вукао по путу следећих 6 километера, чак до пиротске Болнице. Укаредни аутомобил са згњеченим бициклом на предњој десној страни је оставио и такси возилом покушао да побегне како би замео траг. Убрзо је међутим ухапшен и притворен. Истрага ће показатио шта је све претходило овом случају и да ли је Ћирић био под опијатима или у алкохолисаном стању, када је покосио двојицу Младића.


Срђан Тошић


Ђошић и њеогва породица су пореклом из старопланинског села Толи До, подно Миџора. Са млађим братом Вељком били су последња деца у тамошњој школи, која је затворена када су они завршили четврти разред. Са мајком су се преселилу у Темској на средокраћи пута од Топлог дола ка Пироту. Многи Темштани кажу да су у селу радили најтеже послове, углавном оне које нико други није хтео да ради.Место несреће


Осумњичени Милан Ћирић (39), је после полицијског притвора предат основном тужилаштву, а пријава га терети да је починио кривична дела неовлашћено коришћење туђег возила, тешко дело против безбедности у саобраћају и непружање прве помоћи повређеним особама.