НА излазу из пиротског села Блато, у ноћи између суботе и недеље, око 23 часа, догодила се тешка саобраћајна несрећа у којој је живот изгубио бициклиста Срђан Ђ. (16), из села Темска, док је лакше повреде задобио његов друг и познаник, такође бициклиста, Мартин Т. (23). На њих је украденим "фијатом", док су се кретали из села ка Пироту, налетео Милан Ћ. (39), кога у овом крају знају по надимку Папундек, иначе добро познат органима гоњења.

Од силине ударца шеснаестогодишњак из Темске је погинуо на лицу места, док је његов друг пребачен у пиротску болницу, где су му, на срећу, констатоване лакше повреде.

Како сазнајемо, Милан Ћ. је те вечери у Улици Драгољуба Миленковића украо аутомобил нишких таблица и возио се по граду, али и околним селима. Када је, на излазу из села Блато, ударио злосрећне бициклисте, није стао да им помогне, већ је настојао да побегне ка Пироту. Један од бицикaла, највероватније Срђанов, нашао се испод аутомобила којим га је Милан Ћ. вукао све до неколико километара удаљене болнице, остављајући трагове по асфалтном коловозу.


Прочитајте још:
Ударио бициклисту, па побегао

Крадљивац аутомобила, за кога ће се, нажалост, испоставити и да је својом сулудом вожњом убио тинејџера, убрзо је ухваћен и предат тужилаштву, које га терети за крађу и неовлашћено коришћење туђег возила, као и за тешко дело против безбедности у саобраћају, али и непружање помоћи повређеној особи.

Разговарали смо са житељима села Блато, али и становницима Прве улице у насељу Гњилан, крај болнице, где се редовно гине. Како нам је казао један домаћин, на овом путу се због пребрзе вожње стално губе главе, а возачи дивљају нарочито ноћу. Мало ко поштује ограничења и саобраћајну сигнализацију.- Моја мајка је пре неколико година погинула на педесетак метара од куће док је са пријатељицом чекала аутобус. Возач их је покосио на стајалишту и она је после десетак месеци од повреда задобијених том приликом преминула - казао нам је овај човек из Прве улице у насељу Гњилан, које претходи селу Блато.


Александар Илић показује где се вози као на рели-писти


Александар Илић, његов комшија, потврђује причу да се овде вози као на рели-писти и да готово нико не поштује прописе, упркос драстичним казнама и сталним упозорењима.

- Нисам паметан како би могло да се заустави ово лудило и да се не гине више. Да сам нека власт, поставио бих "лежеће полицајце" на сваких 50 метара. Пуно људи је последњих година погинуло у овом крају, на путу ка Бабушници - каже Илић.