Лесковац – Тридесетдеветогодишња Лесковчанка запретила је, у недељу нешто после девет часова, да ће са петогодишњим дететом да скочи са терасе стана у Радничком насељу у овом граду односно са симса зграде који се налази на висини пет до шест метара од земље. Од ове намере одговорили су је припадници лесковачке Полицијске управе. Њена интервентна патрола брзо се нашла на лицу места, а један од полицајаца се попео на мердевине.

- Започели су са њом разговор и она је убрзо предала дете, а потом је и она безбедно спуштена на земљу – казао је Бобан Здравковић, портпарол Полицијске управе у Лесковцу.

Жена је превезена у Службу психијатрије лесковачке Опште болнице. Према незваничним информацијама она је неколико сати одбијала да дете преда надлежнима из Центра за социјални рад чврсто га држећи у наручју. Незванично сазнајемо и то да је реч о жени која је и раније имала психичке проблеме. Неко време је провела у једном од манастира на Косову, а последњих неколико дана је боравила у стану њених радитеља са чије терасе је и претила самоубиством. Дете ће највероватније, како незванично сазнајемо, бити поверено на бригу деди односно оцу несрећне жене. О њеним мотивима за претњу да ће убити себе и дете за сада се само спекулише, а као један од могућих разлога се наводи свађа са емотивним партнером.


РЕБИЋ: ХРАБРИ ПОЛИЦАЈЦИ СПАСЛИ ЖЕНУ И ДЕТЕ

Једна женска особа са петогодишњим дететом у наручју хтела је јутрос у Лесковцу да изврши самоубиство, али је трагедија спречена захваљујући храбрим и одлучним полицајцима Ненаду Станковићу и Марку Стојичићу, изјавио је директор полиције Владимир Ребић.

"Полицијски службеници су након пријаве одмах изашли на терен и затекли жену у наручју са дететом како стоји на симсу зграде, на висини од око пет метара. Полицајац Ненад Станковић се попео мердевинама до жене, која је била видно узнемирена, и након разговора успео да је убеди да му преда дете, а затим је и њој помогао да сиђе", рекао је Ребић, саопштио је МУП.

Ребић је истакао да је изузетно поносан на хитру и успешну реакцију полицијских службеника из Лесковца, који су показали изузетну способност, професионалност и храброст обављајући своје редовне задатке.

Он је закључио да је све више случајева у којима полицајци, ризикујући свој живот, спасавају животе грађана.

"Министарство унутрашњих послова препознаје и вреднује такав начин рада, а трудићемо се да обезбедимо бољи материјални положај и опрему за све полицијске службенике, како би још ефикасније и професионалније обављали своје задатке“, рекао је Ребић.