ЦЕЛА Србија молила се за здравље мале бебе Вука од три и по килограма која је на свет дошла на одељењу хирургије у Крушевцу 10. јануара. Млада породиља Јована Миленковић (25), из Ђуниса код Крушевца, само дан након порођаја подлегла је тешким повредама у удесу који се одиграо на путу Крушевац - Каоник, где је на лицу места настрадао њен супруг и отац бебе Стефан Илић (26).

Бебица је ургентно пребачена у Клинички центар у Крагујевцу, а тамо су, како се показало, молитве и услишене. Након двомесечне интензивне терапије у Центру за неонатологију, стање бебе је стабилизовано и она је отпуштена на кућно лечење. Како кажу у КЦ, новорођенче ће и даље бити под надзором лекара, уз одговарајућу терапију.

- Беба је примљена у веома тешком стању, али захваљујући стручности читавог тима лекара и особља Центра за неонатологију, дошло је до опоравка дечака, и он је сада добро, што је најважније - каже др Предраг Саздановић, директор Клиничког центра у Крагујевцу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТУГА: Преминула породиља Јована Миленковић из Крушевца!

Миленковићи су посведочили, за "Новости", да ће се, уколико беба добије животну битку у Крагујевцу, заузети да малишан дође код њих, јер су били жељни и спремни да преузму бригу о Вуку. Под кровом ожалошћене куће остао је Јованин отац Саша Миленковић са својом мајком Надеждом и другом ћерком, Теодором (20). Девојка је исто била у "фијату" кобног јутра када се то возило сударило са аутобусом превозника "Југопревоз Крушевац".

Вуков деда, Саша, рекао нам је да ће јавити какви су планови у вези са дететом чију смо судбину пратили од првог дана рођења. Бака Надежда, која је помагала сину да подигне две добре ћерке, прва нам је испричала како би жељно дочекали дете њихове Јоване, без које су заувек остали. Нажалост, млада породиља није, као ни Вуков отац Стефан Илић, дочекала да види сина, како су се надали и Илићи из Паруновца, код Крушевца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОСЛЕ ПОГИБИЈЕ СТЕФАНА И ЈОВАНЕ: Остао је без маме и тате, лекари се боре за његов живот и зваће се - Вук!

- Беба је дошла на свет царским резом, са знацима лоших виталних параметара, и одмах је реанимирана - посведочили су крушевачки лекари.


ИСТРАГА У КРУШЕВАЧКОМ ОЈТ

ОСНОВНО јавно тужилаштво у Крушевцу истражује саобраћајну незгоду, а саобраћајно-техничко вештачење било је поверено Саобраћајном факултету у Београду. Како сазнајемо, возач аутобуса Б. Ј. био је у притвору до 31. јануара.