БРАНИОЦИ Банета Јовановића (52), званог Сафет, који се терети за двоструко убиство и рањавање четворо људи у Бечеју и Молу, траже одлагање рочишта у Вишем суду у Суботици јер је осумњичени тешко болестан и предстоји му операција тумора на мозгу. Због тешке болести Јовановић се тренутно налази у Специјалној затворској болести у Београду.

Његов адвокат је затражио одлагање главног претреса.

- Претрес је требало да се одржи 27. марта, а по речима браниоца, он је у тешком здравственом стању и предстоји му операција тумора на мозгу због чега предлаже одлагање суђења на дужи период. Суд ће одлучити да ли ће претрес бити одржан без њега или у његовом присуству - кажу у Вишем суду.

Банета Јовановића оптужница терети да је 20. марта 2016. године у Бечеју хицима из пиштоља ранио Имреа Јожу и Јелену Стојков, бившу невенчану супругу која је пет дана касније преминула. Свој махнити крвави пир, како се наводи, наставио је у Молу где је убио Матију Петровића, а теже ранио Ренату Врецко и повредио Наташу Суномар и малолетног П. П.

Прочитајте још - Осумњичени за масакр у Молу пребачен у болницу


Јовановић је побегао из земље, али је по међународној потерници ухапшен у Немачкој и новембра 2016. године испоручен у Србију. Суђење за свирепи злочин почело је у фебруару прошле године у Вишем суду у Суботици и досад су сведочили чланови најуже породице убијених, жртве које је ранио, познаници, полицијски службеници, психијатри и вештаци.

Бане Јовановић

Током суђења могле су се чути разне изјаве сведока, а најзанимљивије је што је породица убијеног Матије Петровића мењала исказе, које су наводно давали због претњи његове, сада већ покојне, мајке Заге, да сву кривицу свале на Јовановића. Исказ је најпре допунила Петровићева супруга Рената Врецко, а то је после учинио и његов рођени брат Ален Петровић.

ХТЕО ДА ОБЕЛОДАНИ СВЕ О КРАЂАМА

МЕНИ је мој брат Матија рекао да хоће да узме момке из Врбаса да убију Банета - рекао је Ален Петровић, који је у суд доведен из Казнено-поправног завода Сремска Митровица, где служи двогодишњу казну због тешке пљачке. - То је рекао јер је Бане претио да ће полицији обелоданити све о крађама које је починила група коју су водили Матија и наша мајка Загорка.