ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ – Основни суд у Великом Градишту правоснажно је осудио Драгицу Барбуловић (27) из Голупца на шест месеци затвора, условно на две године, због кривичног дела кршење породичних обавеза према малолетној деци.

У наредне две године над њом ће Центар за социјални рад вршити заштитни надзор, како би се утврдило да ли уредно извршава своје породичне обавезе. Ова пресуда донета је на основу споразума са Основним јавним тужилаштом, пред којим је оптужена признала дело за које се терети.

Прочитајте још - МАЈКА ОСТАВИЛА ДЕЦУ У ПОСЛАСТИЧАРНИЦИ: Купила деци колаче и отишла, Плав у шоку!


Она је ухапшена јер је напустила подстанарски стан и у њему, иза откључаних врата, оставила четворо деце старости од 18 месеци до седам година. Деца су ускоро изашла из стана и играла се на ходнику, спуштајући се низ гелендер, поред којег је био отвор дубок 15 метара, јер се стан налази на четвртом спрату.

Убрзо их је чула комшиница, увела у свој стан и назвала полицију. После неколико сати мајка се вратила, када је и ухапшена. Док је трајао овај поступак, деца су била смештена у хранитељску породицу, одакле су касније враћена мајци. Иначе, њен супруг је два дана раније упућен на издржавање затворске казне, на коју је осуђен јер је над њом извршио породично насиље.