СЛУЧАЈ малтретирања и насиља над Мајом Јовановић (30), која се прошлог уторка обесила и за собом оставила опроштајно писмо у коме наводно за своју смрт оптужује свог супруга који ју је годинама тукао, неколико пута је, незванично сазнајемо, пријављиван полицији и Центру за социјални рад. Ову информацију потврдила нам је и Мајина рођака, али званични податак о томе нисмо јуче успели да добијемо. Оно што је сигурно јесте да би се Маја, увек после пријаве, ипак, поново враћала насилнику, са којим има шестогодишњу ћерку.

- Бежала је неколико пута код својих родитеља у Црњево. Она је причала како ју је муж премлаћивао, једном јој је поломио руку а њу бацио кроз прозор куће - казала нам је Мајина рођака. - Родитељи, међутим, опет по њеном казивању, нису желели да је врате у родну кућу, већ су је увек враћали мужу. Ваљда их је било срамота да им се ћерка разведе и да се врати њима, и остави дете.

Да је Маја спас нашла у самоубиству потврдила је и она сама, наводно, у опроштајном писму у коме је навела да је за све крив њен супруг, који је доста старији од ње. У последњој поруци својим најмилијима написала је и да жели да буде сахрањена у свом родном месту, у Црњеву, крај својих предака, а не у селу у коме је живела са мужем и ћерком. Такође, њена последња жеља била је и да не жели да јој на сахрану дође супруг, као и његова ближа родбина. То потврђује и што на умрлици међу ожалошћенима не стоји име њеног мужа.


ПРОЧИТАЈТЕ И:САМОУБИСТВО КАО ИЗЛАЗ: Омчом се спасила од насилника

- Не знам шта је радила полиција и људи из Центра за социјални рад. Она је јавно свима причала да је муж малтретира. Како се и зашто она враћала увек њему, то не знамо. Питање је да ли је овде изостала права реакција надлежних, те да ли је ова несрећа могла да се избегне. Још једно питање које се намеће је, ако је њен муж насилник, како је дете и даље код њега - пита се наша саговорница.

ОБЕСИЛА СЕ У КУЋИ

НЕСРЕЋНИЦА се, како сазнајемо, обесила у домаћинству у коме је живела са супругом и ћерком. То се догодило када је он у уторак одвео дете код лекара. По сопственој жељи, сахрањена је на гробљу ивањичког насеља Црњево. Њеној ћерки, према причама Мајиних познаника, нико није рекао како јој је мајка изгубила живот.