Викторија Р. (60), из Нове Пазове, усмртила је свог партнера Слободана Лукића (57), забивши му нож у груди после краће свађе која је избила у суботу око 22 сата у кући у којој су живели,у Улици Светозара Марковића. Осумњичена је одмах ухапшена и одређено јој је задржавање до 48 сати, после чега ће, уз кривичну пријаву, бити саслушана у Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици.

Комшије из улице где се одиграо злочин, током јучерашњег дана нису биле вољне да говоре о Викторији. Кажу да се пре десетак година са тадашњим супругом доселила у Нову Пазову из Београда и да се, откако јој се супруг убио, сва комуникација с њом сводила на поздрављање.

- Они су купили ту кућу. Њен супруг, којег су звали Тони, био је таксиста. Пре неколико година у тој кући је извршио самоубиство пиштољем. Никада нам није рекла шта је могао да буде мотив његове тешке одлуке. После тога, почела је да пије и имала је неколико партнера - прича једна од комшиница из Улице Светозара Марковића.

О убијеном Слободану комшије мало знају, јер су њега почеле да виђају тек последњих годину и по.

ПРОЧИТАЈТЕ И:САМОУБИСТВО КАО ИЗЛАЗ: Омчом се спасила од насилника

- Мислимо да је он обављао грађевинске послове, али знамо да није имао стално запослење. Волео је да пије и често смо га виђали пијаног. Викторија је наследила мужевљеву пензију и вероватно им је то био главни извор прихода - причају познаници ових партнера.

Нико од њих није могао да потврди да је некада чуо свађу из њиховог дворишта и да је полиција интервенисала.

- Она је волела животиње, само их је скупљала. Ту је било много мачака и паса. Када јој остане отворена капија, све те животиње истрче на улицу, па сам морала да је позовем да их затвори, јер сам се плашила због унука. А она би само кратко рекла: "Не бој се, неће ти они ништа" - говори комшиница, која је чула за трагедију на служби у цркви.

САЧЕКАЛА ПОЛИЦИЈУ

Након што је Викторија убола Слободана у пределу груди, отишла је код комшија и рекла им да позову хитну помоћ. Лекари су могли само да констатују смрт, а полиција је одмах лишила слободе шездесетогодишњакињу, која је све време била у кући.