ИДЕМ да оставим комби, па се враћам да наставим да те тучем! Овим монструозним речима обратио се Ђорђе мојој, готово насмрт премлаћеној, сестри Ивани. Смогла је снаге да се дотетура до мобилног телефона и позове другарицу. Она је одмах дошла, на брзину су се спаковале и побегле главом без обзира. Пријатељица јој је практично спасла живот!

Овако је потресено за "Новости" причао Иван Филиповић, чију је сестру Ивану (22) у среду у Новом Саду, како се сумња, брутално претукао њен дечко Ђорђе Л. (24). Она је у тешком стању на Институту за плућне болести у Сремској Каменици, а Ђорђе је ухапшен.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
БРУТАЛНО НАСИЉЕ: Мотком поломио девојци ребра, пробио јој плућа, ножем унаказио лице и пеглом пекао руке

Цела породица Филиповић, која живи у селу Баново Поље код Богатића је у шоку због стравичног насиља које је преживела њихова мезимица.

- Другарица је довела Ивану код себе у стан и одмах су ме позвале, јер моја сестра није могла да дише - прича нам Иван. - Рекао сам да одмах оду у Хитну помоћ, а ја сам истог тренутка кренуо за Нови Сад. Ипак, треба времена да дођем, а њој је било све лошије.

ХИТНЕ МЕРЕ ОСУМЊИЧЕНОМ за породично насиље Ђорђу Л. одмах су изречене и хитне мере. Наређено му је да напусти стан, а забрањено му је да прилази жртви. У међувремену му је одређено задржавање до 48 сати. Осумњичен је за насиље у породици и наношење тешких повреда. Њему су лисице на руке, како сазнајемо незванично, стављене у овој здравственој установи, када је после извесног времена дошао са намером да је поново одведе кући.

У породици Филиповић мук и неверица. Ивана и Ђорђе забављали су се две године, а од октобра 2018. живели су у изнајмљеном стану у Новом Саду. Он је из суседног села Клења.

- Њих двоје су били сами када је он насрнуо на Ивану - наводи њен две године старији брат. - Знали смо и раније да се он свађао са њом, говорили смо јој да раскине, али није хтела. Као да није смела, као да јој је утерао страх у кости. Долазио је код нас и у госте, био је са сваким љубазан и мио. Ипак, знали смо да је љубоморан. Болесно љубоморан.

Претучену Ивану у четвртак су у болници обишли родитељи и брат. Кажу да нема места где није плава од удараца... Хематоми су јој прекрили тело.

- Изгледа страшно - једва проговара отац Драган, кога смо затекли да намирује стоку. - Чекам реакцију државних органа, али без обзира на све и ја ћу да га тужим. Нисам децу гајио да их неко гази и ломи им кости.

Породица Филиповић су угледни домаћини и сви су у шоку због овог што се догодило. Мајка Слађана не престаје да плаче. Када је наша екипа стигла у њихов дом, она је била на послу. Иванина бака Невена од шока не проговара.

Када је схватио шта је урадио, Ђорђе Л. је послао поруке Ивану тражећи да га не пријаве полицији и да се све реши мирним путем. Ипак, реаговале су здравствене службе, али и полиција.

Ивана има прелом више ребара, убоде, пробијена јој је плућна марамица, руке су јој испечене, прсти сломљени... Сумња се да је Ђорђе претукао и мучио Ивану у уторак око поднева. У наступу беса и претпоставља се љубоморе, он је девојку жестоко ударао по целом телу, а затим, угрејану пеглу стављао на руке и лице. Младић је девојци ножем нанео и посекотине на обе потколенице.

Зграда у којој Ивана живи са Ђорђем / Поруке које је Ђорђе послао Иванином брату

- Иживљавање је, претпоставља се, трајало неколико сати - сазнајемо од извора блиског истрази. - Сумња се да је младић и раније био насилан према девојци, али да она то није пријављивала.

Станари зграде у Косовској улици у којој су живели младић и девојка, кажу да нису ништа чули нити видели и да се нису дружили са њима, али поједини знају да су ту дошли пре неколико месеци. Ивана је, сазнајемо, радила у једној кладионици на Лиману, док је Ђорђе запослен у курирској служби. Обоје су у Богатићу завршили економију.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ПОТРАГА ЗА НАСИЛНИКОМ У БЕОГРАДУ: У једној улици пуцао на власника кафића, у другој ударио човека пиштољем у главу