КРУШЕВАЦ - ИСТРАЖНИ органи покушавају да утврде узрок смрти десетара Ивана Миленковића (38), чије је тело нађено у среду рано ујутро у реци Бистрици код Крушевца, а обдукција је, како сазнајемо, завршена већ истог дана. Прелиминарних извештаја, међутим, нема и очекује се да писани налаз и мишљење буде достављено тужилаштву. Увиђај су обавили представници Војне полиције, МУП и Вишег јавног тужилаштва у Крушевцу, а случај испитује и посебна комисија коју је формирао командант Копнене војске.

Прочитајте још: Војник пронађен мртав у реци Бистрици; Мештани у шоку: Ово је и за нас трагедија

- На телу има повреда, које се сада детаљно анализарају у смислу да ли су настале активним деловањем или од пада - износи незванично извор "Новости", додајући да за сада нема индиција да је реч о сумњивим околностима које су довеле до смртног исхода.
- Непосредних сведока нема, тако да би обдукција требало да разјасни многе ствари: укључујући и то да ли је десетар завршио у дубоком каналу због неког здравстеног проблема, да ли је утапање или нешто треће узрок смрти.

Прочитајте још: СМРТ ДЕСЕТАРА: Изашао из логора, па га пронашли мртвог

Министарство одбране саопштило је да је припадник 246. батаљона АБХО током ноћи напустио логор, а како смо се уверили на лицу места, шатори су били недалеко од обала Бистрице,а близу Основне школе "Страхиња Поповић" и Цркве Светог пророка Илије. Од врло поштованог припадника Војске Србије супруга и оца двоје деце, са војничком каријером од 16 година, у четвртак се на гробљу у Малом Головоду опростило више од 500 људи.

- Размишљао се да ли да иде на тај марш, ћеркица која нема ни две године нешто се била разболела - каже нам незванично познаник породице. - Веома је тешко свима. Са супругом Тамаром је дуго у заједници, имају и синчића,други разред. Њој су вест веома пажљиво саопштили у Првој техничкој школи где ради. Нико не може да верује шта их је снашло.

Иван Миленковић је 38 година напунио 10. марта. Живео је са супругом Тамаром и децом и сестром Иваном, чије је венчање било заказано за јесен. Иванов отац, Љубиша, остао је удовац пре три године.