БОР - Никола Лековски звани Коља (37) из Бора за којим се интензивно трага од 20. фебруара, пронађен је мртав у шуми код Гроцке. Ту га је пронашао човек који у околини чува козе. Нико од надлежних, међутим, не наводи, шта се са Николом догодило, а породица каже да ће се више знати тек када буде завршена обдукција.

- Одбукција је завршена, али се чекају анализе крви које ће бити готове тек за месец-два. Тек тада ћемо знати шта се догодило Николи. На његовом телу нису пронађени никакви трагови, никакве повреде - каже за „Новости“ његов брат Стефан.

Никола Лековски преселио се у Београд два дана пре свог нестанка желећи да коначно да последња три испита на одсеку Информационих система и технологија Факултета организационих наука, где је студирао.

Прочитајте још: У Београду нестао Боранин


Брат Стефан, који се са њим чуо тог 20. фебруара, узалуд је сутрадан покушавао да га добије телефоном. Требало је да у четвртак Коља оде на факултет и дође у Бор. У стану који је изнајмио на Авалском путу, близу Кољин брат је затекао чак и упаљен лаптоп. Врата стана су била закључана, а Коља са собом није понео телефон. Мислило се да је пошао по цигарете, а како није познавао тај део града да се изгубио.

Његове најмилије није напуштала нада. Све до данас када су чули најтежу вест да Коље више.

- Пронађен је у шуми на око 300 метара од пута. Код себе је имао документа, паре и сат. Нађен је како лежи, као да спава. Ни обдукција није могла да каже шта му се догодило. Све је ово неразјашњено - додаје Стефан Лековски.