НЕЗАПАМЋЕНА трагедија догодила се у уторак око 14 часова у дворишту породичне куће Николе (35) и Анамарије Фрицкер (33) у Великој Греди код Пландишта, када је њихова ћерка Леа, стара свега годину и девет месеци, упала у недовршену септичку јаму и удавила се! Рупа је била дубине око 30 сантиметара и пуна воде.

Неутешни Никола прича да је недавно ископао рупу, а да се она напунила водом. Леу и њеног брата близанца чувала је бака, Анамаријина мама, када се догодила несрећа. Он је за то време, са супругом и друго двоје близанаца од три месеца, био у Алибунару на прегледу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Девојчица се удавила покушавајући да извуче брата и друга (ВИДЕО)

- Замолили смо Анамаријиног брата, с обзиром на то да је наш аутомобил у квару, да нас повезе до Алибунара. Двоје старијих близанаца и седмогодишња Селена, која је Анамаријино дете из првог брака, остали су са баком - прича Никола. - Она је дошла из околног села Јерменовци да их чува, али је болесна и тешко покретна. Шта се тачно догодило не знам, али Леа је у једном тренутку отворила улазна врата од куће и истрчала у двориште.

Тешко покретна бака је, каже Никола, приметила да је девојчица изашла из куће и затекла је у дворишту ужасан призор.

- Леа је била у рупи са водом. Ташта је успела да је извуче и, према њеним речима, давала је знаке живота - прича у сузама отац Никола Фрицкер који је у Велику Греду пре неколико година као избеглица дошао из Босне.

КОМШИЈЕ ПОКУШАЛЕ ДА ПОМОГНУ

ВЛАДИМИР Пајић, пензионисани звонар сеоске цркве кога смо затекли на улазу у кућу породице Фрицкер, прича да је неколико комшија покушало да пружи помоћ малој Леи. Она је давала знаке живота и када су кола Хитне помоћи из Пландишта дошла по њу.

- Вероватно је на путу до Дома здравља издахнула - каже Пајић.