НА почетку суђења у Вишем суду у Новом Саду за отмицу Горана Цвијетића (42) из Будисаве, петорица оптужених су данас изјавила да се не осећају кривим. Горан Ковачевић (46), звани Горанац, Далибор Богдановић (42) Боћа, Владица Ракић (38), Ненад Стевић (41) и Божидар Боснић (53), тврдили су да су Цвијетићево "грађанско хапшење" 22. маја 2017. извели - како би га предали полицији.

Они су сумњали да је Цвијетић умешан у убиство Стевићеве девојке Теодоре Каћански новембра 2016. године, као и рањавање Ника Ускоковића јануара 2017.

Остајући при изјави датој у тужилаштву, Горанац је рекао да су ухватили Цвијетића на Детелинари, обавестио је Стевића, рекавши му да позове полицију. Цвијетић је, по његовим речима, покушао да побегне, али су он, Ракић и Богдановић, успели да га савладају и угурају у кола.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Стефановић: Случај „кантримен“ затворен, правда задовољена

- Ја нисам позвао полицију, јер сам био у конфузији због свих пређашњих догађаја - изјавио је Ковачевић, одговарајући на питање судије Срђана Савића, због чега он није позвао полицију. - Плашио сам се за своју породицу, јер је Цвијетић виђен код моје зграде, како стоји и чека.

Теодора Каћански

По његовим речима, Цвијетића су, између осталог, ухапсили и због тога јер су мислили да намерава да учини још неко кривично дело.

Цвијетић је отет 22. маја 2017. на новосадској Детелинари. Недуго затим су ухапшени Ненад Стевић и Божидар Боснић, а преостала тројица касније. Суђење се наставља 28. фебруара саслушањем преосталих оптужених.


ОСУЂЕН НА 18 ГОДИНА ЗАТВОРА

ЖРТВА отмице Горан Цвијетић је неправоснажном пресудом новембра 2018. године осуђен на 18 година затвора због покушаја убиства Небојше Тубића Жапца (58). Проглашен је кривим и за подметање експлозива под службени аутомобил Томислава Бокана, лидера Покрета Динара-Дрина-Дунав.