ПРЕДСЕДНИК Ауто-мото савеза Србије (АМСС) Мирко Бутулија (43) убијен је у петак око 14.30 у Београду, на радном месту. У њега је хице испалио генерални секретар ове организације Предраг Ђурђев (43), који се после злочина убио. Лакше је повређена секретарица, која је спас потражила скоком кроз прозор.

Права драма одиграла се у канцеларији председника АМСС у Рузвелтовој улици 18. Нешто после 14 сати, како незванично сазнајемо, код Бутулије је стигао Ђурђев.

- У почетку је све било мирно, а онда су се зачули повишени тонови - наводи извор из АМСС. - Изненада су одјекнули пуцњи. Унезверени Ђурђев почео је да маше пиштољем, а секретарица је у паници скочила кроз прозор канцеларије.

Прочитајте још - Убиство и самоубиство у ауто-мото савезу, девојка скочила кроз прозор

Ђурђев је тада потрчао степеницама на први спрат. За њим су кренули и припадници обезбеђења АМСС.

- Момци из обезбеђења АМСС су били веома опрезни, јер је Ђурђев био наоружан - наводи наш саговорник. - Када је стигла интервентна патрола рекли су да је побегао на спрат. Полицајци су кренули лагано, али се тада зачуо хитац. Посумњали смо да се убио. Полиција је пажљиво прегледала сваку канцеларију и у једној је пронашла Ђурђева са раном на глави. Пуцао је себи у уста.

Предраг Ђурђев Фото Танјуг


За то време, приватним колима тешко рањени Бутулија пребачен је у Ургентни центар. Лекари су покушали реанимацију, али безуспешно. Четири хица у груди и један у главу били су кобни. Доктори су прогласили смрт председника АМС у 14.25. Према неким информацијама, Ђурђев је ка њему испалио осам хитаца.

Први налази истраге, како незванично сазнајемо, показују да је убица користио разарајуће метке, могуће и дум-дум.

Мирко Бутулија Фото Танјуг


Шта је натерало генералног секретара и Бутулијиног сарадника на крвави корак засада постоје само претпоставке. Предраг Ђурђев је злочин починио пиштољем за који је имао дозволу. У његовом стану, наводно је пронађено 10 пиштоља.

Иначе, како причају запослени у АМСС, Бутулија и Ђурђев су готово у исто време дошли у овај савез и дужи низ година били блиски сарадници. Чак, пре две године Бутулија је спасао животу Ђурђеву. Наиме, овај је упао у реку када су били у Обреновцу, а непливач је. Будутлија је тада скочио за њим и извукао га на сигурно.Према незваничним информацијама Бутулија је у петак позвао Ђурђева у канцеларију у тренутку када су га обавестили да се секретар потукао са једним од директора.

- Реч је о Бутулијином куму И. Ј. - наводи извор "Новости" из АМСС. - Раздвојило их је обезбеђење. Ђурђев је био у сукобу са већином запослених.

Када је Бутулија чуо за тај сукоб генералног секретара и И. Ј., позвао је прво једног па другог, да разреши ситуацију. Током расправе са Ђурђевим, међутим, овај је извукао пиштољ. Сумња се да је, после злочина, хтео да убије и И. Ј. У томе га је омео долазак полиције.УСПЕШАН ДИРЕКТОР

МИРКО Бутулија је рођен 19. септембра 1976. године у Дубровнику, а детињство је провео у Требињу. Био је ожењен, а иза себе је оставио четворо деце. По струци је био дипломирани економиста. Пет година је био на челу Ауто-мото савеза Србије. У 2014. Бутулија је изабран за председника рукометног клуба Црвена звезда, због чега клуб остаје у лиги, и после дужег времена постаје финансијски стабилан. Обављао је и функцију потпредседника Управног одбора Рукометног савеза Србије. Пореклом Херцеговац, Бутулија је радио на очувању традиције и обичаја родног краја, био је потпредседник Удружења Требињаца "Јован Дучић" .


ПРЕДРАГ ЂУРЂЕВ

Предраг Ђурђев (43) је пре доласка на позицију генералног секретара АМСС радио као помоћник директора ЈКП "Паркинг сервис". У својој каријери био је и саветник председника општине Вождовац, као и координатор канцеларије за развојне пројекте општине Земун. Дипломирао је на Машинском факултету у Београду, а у АМСС се првенствено бавио безбедношћу у саобраћају.

Ђурђев је живео на Новом Београду, у стану са мајком.