КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Одлуком судије Основног суда у Приштини Арбена Хотија, ухапшени Драгиша Марковић из Косовске Митровице удахнуо је у петак, после говото три месеца, зрак слободе. У послеподневним сатима, у пратњи супруге Славице и сина, стигао је у Косовску Митровицу, одакле су га, 23. новембра прошле године, специјалци КПС–а, говото киднаповали. Без јасних и чврстих доказа, држали су га у притвору под сумњом да је повезан са убиством лидера ГИ СДП – а Оливера Ивановића.


- Срећан сам што сам поново са својом породицом и што је правда ипак победила – рекао је кратко новинарима који су га у Косовској Митровици сачекали заједно са адвокатом Дејаном Васићем и помоћником директора Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем.

- Драгиша је невин човек и ово је још један доказ нашој тврдњи да Приштина одговорне за убиство Оливера Ивановића треба да тражи јужно од реке Ибра. Приштинско правосуђе, које је пристрасно, морало је да пусти Драгишу јер није било никаквих доказа против њега – рекао је Петар Петковић. Он је истакао да „Канцеларија за Косово и Метохију ангажовала адвокате за све Србе који су ухапшени из политичких разлога.


Прочитајте још - АТЕНТАТ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Убијен Оливер Ивановић (ФОТО)

Задовољство што је правда победила није скривао ни адвокат Дејан Васић који је истакао да му је пуно срце и као правнику што је Специјално тужилаштво прихватило његов предлог да се судски притвор укине.


- Потврило се да није било разлога да буде притворен и да буде део кривичниг поступка за нешто са чиме нема никакве везе. Он је сада на слободи и видећемо шта ће даља истрага да покаже, али оно што је сигурно је да је потпуно невин провео три месеца у притвору - рекао је Васић.


РОШИЋ И СПАСОЈЕВИЋ У ПРИТВОРУ ЈОШ ДВА МЕСЕЦА


У акцији специјалних јединица КПС-а 23. новембра прошле године ухапшени су и Недељко Спасојевић и Марко Рошић који се такође сумњиче да су повезани са Ивановићевим убиством. Њима је јуче, за разлику од Марковића, продужен притвор за још два месеца.

- Недељко Спасојевић и Марко Рошић су још у притвору и за њих тражимо да хитно буду ослобођени јер нема доказа против њих као што није било ни против Драгише - рекао је Петар Петковић.