НЕМАЦ турског порекла Алсин Левент (35), возач "мазде" који је изазвао судар на ауто-путу А2 у Немачкој, у коме су погинули Шабан Шаулић и његов клавијатуриста Мирсад Керић, уопште се не сећа трагичног догађаја. Ово тврди његов адвокат Јерит Шол, који Левентово стање описује као тежак шок.

Прочитајте још - „НОВОСТИ“ САЗНАЛЕ ИДЕНТИТЕТ ВОЗАЧА: Турчин Алсин убио Шабана

Шол, у изјави за локални лист "Вестфален блат", каже да Левент, "према сопственим тврдњама", не може да схвати шта се у недељу заправо догодило. Адвокат је ово изјавио после посете свом клијенту. Лист напомиње да се, од саобраћајне несреће, Левент налази у истражном затвору.

- Уложићу приговор против објављивања Левентових фотографија, што је, између осталог, довело до претњи његовој породици, које "пљуште" по друштвеним мрежама - најавио је Шол. - У међувремену се испоставило да мој брањеник има пријаву боравка, због чега ћу, можда, затражити и да се налог за његово хапшење стави ван снаге, што би, ако се уважи, за последицу имало његово пуштање из притвора.

"Вестфален блат" наводи да су "српске власти настојале да максимално убрзају поступак обдукције, што, међутим, није успело због техничких разлога, односно презаузетости надлежних патолога".

Обдукција је, подсећа лист, кључна не само због тога да би се сазнала истина о узроку Шаулићеве смрти, која није наступила тренутно, у моменту судара. Налази обдукције биће од пресудног значаја и приликом писања оптужнице за Левента, као и за изрицање казне.

Други локални дневник, "Ноје вестфелише", објавио је писмо захвалности које је породица Шаулић упутила клиници у Билефелду, тамошњој полицији и Државном тужилаштву немачке покрајине Северне Рајне - Вестфалије.