СА оптуженичке клупе у Основном суду у Бару Петар Војводић (20) који је оптужен да је у Сутомору (на слици), крајем августа, нанео тешке телесне повреде двојици младића из Руме Стефану Новоселцу (20) и Дејану Грујичићу (20), у понедељак је у наставку суђења променио своју одбрану. Он је остао при признању да је нанео ударце младићима из Руме, али кад су последице у питању казао је да не жели да "одговара за нешто што није направио".

Према његовим речима, и Стефан и његов друг су били у алкохолисаном стању и сами су напустили место инцидента.

- Сви смо отишли, ја нисам знао шта се касније догодило. Дан после сам био на послу, радио као спасилац на плажи, и кад сам дошао кући дошла је полиција. Чуо сам да су се два сата касније момци из Руме јавили у Хитну, а у полицији је дата изјава да је један пао низ степенице и задобио повреде. Признајем да сам га ударио, али мој ударац није био толико јак да би могао изазвати такве последице - казао је Војводић у понедељак судији Тамари Спасојевић.

Прочитајте још - СУЂЕЊЕ ЗА РАЊАВАЊЕ МЛАДИЋА ИЗ РУМЕ: Баранин данас на оптуженичкој клупи

Судија је истакла да ће се о повредама изјаснити вештак медицинске струке Крсто Николић у наставку суђења. У понедељак је на суђењу прегледан ЦД са видео- надзора једне од зграде испред које се десио предметни догађај.

Војводић се терети и за насилничко понашање. Он је скоро шест месеци у притвору, а на првом рочишту је исказао жаљење и навео је да је свестан тежине повреде, те да је био у алкохолисаном стању што је разлог његовог агресивног понашања.

- Уз уважавање свих околности, притвор предуго траје и предлажем укидање - казао је бранилац оптуженог Драгутин Дурутовић, наводећи да је породица спремна да да у јемство хипотеку на некретнину, а оптужени Војводић би доставио путне исправе. Тужилац се успротивио укидању притвора након промене одбране оптуженог, све док се не саслуша оштећени.

Прочитајте још - МЛАДИЋ ИЗ РУМЕ БИЈЕ БИТКУ ЖИВОТА: Стефан се пробудио из коме, али не реагује на гласове и не помера тело

Судија Спасојевић није на рочишту укинула притвор додајући да ће накнадно донети решење.

Адвокат оштећеног Мирко Бошковић казао је да Стефаново лечење много кошта породицу која је до сада за болничке трошкове и медицинске третмане платила између 35.000 и 40.000 евра. Он је подсетио да је Стефан након тешких телесних повреда добио делимичну сепсу плућа, јер му није одмах пружена медицинска помоћ, као и тровање крви.

- Према тренутном здравственом стању оштећеног, за наставак лечења потребно је још минимално толико новца - казао је адвокат Бошковић.

Суђењу је присуствовао и отац Стефана Новоселца који је рекао да Стефан још није добио позив за саслушање из суда у Руми. Према познатим информацијама, Новоселац је критичне вечери задобио ударац песницом, а онда је пао и ударио главом о плочник. Након хоспитализације у Клиничком центру Црне Горе, његово лечење је настављено у КЦ Војводине, а затим је упућен на опоравак у Сланкамен. Друг Новоселца најпре је испричао да је Стефан задобио повреде после пада низ степенице.

Суђење је пратила и породица Петра Војводића, која је Стефановом оцу понудила финансијску и другу помоћ, и изразила жаљење због немилог догађаја.

Суђење се наставља 11. марта у 10 сати.

ПЕНЗИОНЕР СА 20 ГОДИНА

КАКО је мој син, говори и чињеница да му је социјално у 20. години одредило пензију од 10.000 динара. Стефан не може без кућне неге, а био је спортиста. Цела породица је у тешком стању. Стефан је сада на кућном лечењу. Не може да уђе у каду, види дупле слике, не може да се потпише. Оптужени данас говори да је Стефана ударила нека трећа особа, па то је катастрофа. Наш син је дете за пример, имао је кафић у Руми који смо затворили кад се то догодило. Мислим да он више неће моћи никада да отвори свој локал - каже отац Никола.