МЛАДИ спортиста Стефан Тодоровић(19)из Обрежа код Варварина,који је у недељу поподне изненада преминуо на пријатељској утакмици ФК “Слога” - ФК “Јухор” у Ћићевцу, није имао ниједан порок, сведоче саговорници “Новости”, који чекају резултате обдукције из Опште болнице Крушевац, како би се организовала сахрана и комеморативни скуп.

Тренер ФК “Јухор” Радиша Јовичић напомиње за “Новости” да је Стефан пристигао као велико појачање у зимском прелазном року и да се као и сви играчи радовао фудбалу после паузе у тренинзима.

- Много смо се радовали његовом доласку, реч је о дечаку који није пушио, пио и ниједан тренинг није пропустио - сведочи за “Новости” Стефанов тренер Радиша Јовичић.  - Одавно нисмо имали тако младог фудбалера,громаду, правог шпиц-играча, и дивно дете.

 ТРАГЕДИЈА НА УТАКМИЦИ У ЋИЋЕВЦУ: Преминуо млади фудбалер!

Стефан је раније играо за ФК “Бошњане”, а онда се, како наводе у ФК “Јуниор”, преселио код тетке у Обреж која га је прихватила и ткао заиграо за локални клуб. У међувремену је завршио и средњу школу у Варварину. Драму на терену нико није очекивао.

- Стефан се изненада срушио и сви су покушали да му помогну, пре свега капитен домаће екипе, искусни голман Здравковић, иначе полицајац - сведочи за “Новости” Радиша Јовичић Стефанов тренер. - Покушали смо да му отворимо уста, извучемо језик, да дође себи. И стварно, дошао је себи, али је убрзо поново изгубио свест. Врло брзо је дошла и хитна помоћ, али ништа није могло да се уради...Сви смо у шоку, играчи, наши домаћини, сви...

И у ФК “Слога” из Ћићевца не могу да се опораве од губитка, јер њихове комшије у варваринском крају, из пријатељског клуба чије је седиште неких 15-ак километара од Ћићевца, на њиховом стадиону су као код куће.Како сазнајемо, у тренутку када се срушио, око Стефана није био нико и отуда у први мах многи нису схватили каква је драма почела да се одиграва пред њиховим очима.

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ Да нам је да сазнамо како наш Гојко погину

-Веома смо погођени целом трагедијом, првенство нам почиње ту од 10.марта и све је замишљено било као припремни меч - предочава за “Новости” Александар Петковић, председник ФК “Слога”. - Када је све почело да се дешава, на тренутак сам помислио да није можда епи-напад, заиста ни у сну нисам могао да помислим да ће се све завршити трагично.Верујем да су сви од себе дали да се спаси наш млад фудбалер....