Око 250 царинских службеника претражило је у четвртак 17 кућа и канцеларија на подручју Рајне-Мајне, Баден-Виртемберга и Северна Рајне-Вестфалије.

Два мушкарца (старости 45 и 46) ухваћена су у Хесену током рације спроведене због организованог рада на црно и утаје пореза.

Сумња се да су ухапшени део скупине која је наводно оштетила државу за нешто више од милион еура (социјално осигурање и порез).

Током претреса, пронађено је и одузето више од 200.000 еура у готовини, мобилних телефона, као и неколико луксузних аутомобила и луксузних сатова.

Царина сумња да су осумњичени своје запослене плаћали на црно, издавали фиктивне рачуне за које нису пружене услуге, а новац од тога је био генерисан у рачуноводству.

На друштвеним мрежама подигла се права паника због ових рација јер се Срби, који нелегално бораве и раде у Немачкој, плаше да ће и они бити ухапшени. У том случају, следи им депортација из Немачке, забрана поновног уласка у земљу чак и на две године, а уколико се у стану пронађе и зарађени новац - полиција и то плени.