ВАРВАРИН - ИАКО искусни и вешти, лекари Дома здравља „Др Властимир Годић“ из Варварина били су у шоку када су видели стравичне повреде супружника М.П.(64) и С.П.(59)које је у петак послеподне довела полиција из села Избеница где су били жртве ужасног песничења и малтретирања. Како су „Новости“ раније објавиле, старији брачни пар, који је касније траснпортован за Крушевац, био је колатерална штета у пиру мештанина Лазара М.(26),који је у друштву Саше Ж.(43) пијанчио цео дан испред локалне продавнице.

Скоро је невероватно да су сви повређени у инциденту у Избеници, повреде задобили само песницама и да у нападу није коришћено неко оружје, с обзиром на то како су изгледали пацијенти по пријему.

- Супружнике је до наше здравствене установе транспортовала полиција, пацијенти су заиста били у врло тешком стању, посебно мушкарац и ми смо са два санитета, у пратњи два доктора и другог особља били већ у Општој болници у Крушевцу око 17.30, где је обављен пријам на хирургију-сведочи за „Новости“ др Ана Голубовић, која је са др Иреном Игњатовић и колегама збрињавала тешко повређене људе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДЕДА БАЧЕН СА ПОТПОРНОГ ЗИДА: Пили цео дан испред продавнице, па напали купце и пролазнике; Међу повређенима и полицајац

Како незванично сазнајемо, М.П. је задобио тешке повреде лобање, крв му је цурила из уха, док је пребијена жена, С.П. била у бољем стању.

-Колеге су заиста дале све од себе да ургентно збрину повређене пацијенте, који су били изобличени од удараца - наводи за „Новости“ др Јасмина Ракић, директорка варваринског дома здравља.

Али много пре него да припомогну супружницима, варварински лекари су примили први позив који је био директна последица иживљавања касније ухапшеног „двојца“ у Избеници. Јавио им се мештанин С.М.(65).

- Први пацијент је звао око 15.15, а дошао је код нас око 16 сати, имао је лакше повреде главе, односно испод ока - сведочи за „Новости“ др Ана Голубовић.

Касно увече до лекара је дошао и полицајац, повређен приликом интервенције у Избеници. Није искључено да жртава Лазара М. и Саше Ж. има још у селу, али да једноставно нису потражили медицинску помоћ. И лекари у Крушевцу су имали пуне руке посла када су са повређеним супружницима у круг болнице дошла два санитета из Варварина.

- Пацијент мушког пола је у јединици интензивног лечења, без свести, на апаратима за механичку вентилацију, тешке телесне повреде,скенер ендокранијума и других органа је урађен и упућује се установу вишег ранга КЦ Ниш, док је пацијенткиња са тешким телесним повредама, али њено стање не захтева транспорт - предочила је др Јелена Обреновић-Станковић, анестезиолог крушевачке болнице.

У међувремену полиција истражује све околности које су довеле до пребијања најмање четири лица у варваринском селу. Према незваничним сазнањима „Новости“, Лазар М.(26) и Саша Ж.(43)су се након напада на два купца, и сами сукобили, након што су већ дуже време испијали пиво испред продавнице. Према првим информацијама са терена супружнике, који су потом наишли, напао је Марковић и то тако што је деду бацио са потпорног зида!

За сада се претпоставља се да су иживљавању „кумовали“ алкохол, а код осумњиченог Марковића и психичко растројство.

- У једном тренутку је Саша Ж. покушао да одбрани те старије људе, па је дошло до сукоба са Лазаром М. - наводи незванично извор “Новости”. - На крају је приликом интервенције повређен и припадник Полицијске управе Крушевац из варваринске полицијске станице, који је задобио више удараца у главу.