СУБОТИЧАНКА Јасна Матић (41) убијена је у петак ујутру испред куће у којој је живела у Далматинској улици. Према још незваничним информацијама, усмрћена је тупим предметом, вероватно снажним ударцем у главу. Злочинац, чији идентитет није познат, оставио ју је да искрвари на тротоару.

Њено беживотно тело, на плочнику, у локви крви, око шест сати ујутру пронашле су комшије, када су кренуле на посао. Одмах су позвали полицију и Хитну помоћ, али жени није било спаса.

- Можемо само да потврдимо да се десио злочин, а више детаља знаће се по завршетку истраге - кратко су нам рекли у суботичкој полицији.Прочитајте још:Пронађено тело жене у шуми код Крагујевца


Предмет је предат у надлежност Вишег јавног тужилаштва у Суботици, које је наложило да се тело жене пошаље на обдукцију у Институт за судску медицину. Комшије у Далматинској улици, где је Јасна живела као подстанар, у петак су биле у шоку због призора који су затекли и чињенице да је један живот угашен на такав начин.

- Прексиноћ између десет и једанаест сати увече чули смо пуцањ, али нисмо реаговали јер смо мислили да деца бацају петарде. Ујутру смо чули жамор, а кад смо отворили капију имали смо шта да видимо - кажу комшије у Далматинској улици. - Живела је овде око годину дана, била је подстанар, а газдарица куће је у Немачкој. Никада није било проблема, љубазно се јављала, некад смо попричали, није се ни на шта жалила. Ово је шок за све нас.


ИМАЛА ЈЕДНО ДЕТЕ

ЈАСНА је била запослена у фабрици "Пионир", а у Суботицу се доселила како би била ближе послу. По речима комшија, имала је једно дете и ванбрачног партнера, али је живела сама. Кућа у којој је становала у петак је била празна, а рођака власнице је само дошла да је закључа.