КРИВИЧНО веће Вишег суда у Зајечару донело је првостепену пресуду којом је Раде Ђорђевић (22), из тог места, осуђен на јединствену затворску казну од девет година и шест месеци! Он је проглашен кривим јер је 21. августа прошле године пребио и два пута силовао М. Р. (80), након чега јој је украо златне минђуше и новац из новчаника.

Ђорђевићу је за силовање изречена казна од шест, а за разбојништво четири године, па је осуђен на јединствену затворску казну од 9,5 година. Он је прошле године упао у кућу М. Р., везао је завесом за столицу и два часа је брутално тукао, тражећи да му каже где чува новац. После тога је обавио преметачину и два пута зверски силовао несрећну жену.Прочитајте још:
СУЂЕЊЕ У ЗАЈЕЧАРУ: Силовао сам је, био сам пијан и дрогиран


Ђорђевић је, најпре, негирао да је починио тај злочин, али је, касније, суочен са доказима, признао дело.

- Отишао сам тог дана око девет сату ујутро код рођака и с њим са почео да пијем виски - казао је Ђорђевић пред Кривичним већем. - Пили смо до увече, а онда сам отишао у једну кафану, где сам пио црно вино и остао до затварања. У тоалету сам попио шест или седам таблета антидепресива “ксалол”. Поред тога, цео дан сам пушио марихуану.

У неко доба, у кафану је дошао Ђорђевићев пријатељ, који му је, по његовим речима, понудио да узме екстази.

- Пристао сам и попио таблету екстазија, који зову “мицубиши” - наставио је Ђорђевић. - Након тога, следеће чега се сећам да сам крвав лежао у свом кревету, а у џепу сам пронашао златне минђуше. Знао сам да сам нешто лоше урадио, али се нисам ничега сећао.


ПРИЗНАЊЕ ПОСЛЕ ДНК

ПОЛИЦИЈА је убрзо после злочина привела Ђорђевића. Наиме, он је златне минђуше, које је, како се испоставило, искидао са ушију М. Р., покушао да прода у једној златари.

- У почетку нисам желео да признам дело, јер се ничега не сећам - навео је Ђорђевић. - Међутим, након што су ми предочени докази, пре свега ДНК трагови, одлучио сам да признам дело.