УБИСТВУ Петра П. (66), прошлог четвртка у селу Гунцати код Кнића, по свему судећи кумовали су алкохол и свађа. Због злочина је ухапшена Марина С. (33) која се терети да је несрећног човека ударила дрвеном мотком у груди. Како је утврђено, њему је пукло ребро, које је затим пробило плућно крило и усмртило га.

Покојни Петар П. (66), родом је из села Брђани код Горњег Милановца. Убиство се догодило у Марининој кући, где је живела са две малолетне ћерке. Она је ухапшена и након саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу, одређен јој је притвор до 30 дана. Незванично сазнајемо да је Марина прво полицији пријавила да је Петар умро природном смрћу, а потом је, ипак, признала злочин.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВОСТИ “САЗНАЈУ”: Кораћ постао Црногорац код тетке у Беранама

У селу Гунцати нерадо говоре о овом случају. Мештани кажу да нико поуздано не зна шта се тачно десило у кући где су у тренутку злочина били само Марина, Петар П. и извесни Неша, њихов, наводно, заједнички познаник из околине Ужица.

- Тај младић из Ужица, колико знам, помагао је мојој ћерки око бриге о малишанима - прича Илија Бечановић, отац осумњичене Марине С. - Не знам у каквом је односу била са тим старијим човеком из околине Горњег Милановца, нити сам се у то мешао. Она је живела у кући коју је добила у наследство од свог деде, мог оца, неколико стотина метара од моје куће.

Марина С.

Илија прича да је прошлог четвртка, у поподневним часовима, код њега дошао Неша и казао му да су се Марина и Петар посвађали и да се десило најгоре. Одмах је отишао до ћеркине куће, а након тога је обавештена и полиција.

- Видео сам тог човека како лежи на поду. На столу је била флаша са пивом, па верујем да су претходно пили. Настрадалог не познајем, нити знам шта је она имала са њим - каже Илија Бечановић.

Између Марине и Петра, и пре неколико месеци, наводно је дошло до сукоба и туче. Марина је иначе радила у једној трговини у Книћу, али је пре пар година проглашена за технолошки вишак и од тада се бавила пољопривредом. Њен отац прича да је имала двадесетак ари под малином, а ишла је и на бербу у околину Ужица.

- Неша је у тренутку злочина био у дворишту, док су Марина и Петар били у кући. Петар је, наводно, вређао Марину и називао је погрдним именима. Она то очигледно није могла да отрпи, па је потегла мотку - испричао је отац ухапшене.


Илија Бечановић


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Саслушан мушкарац који је тело мајке држао три године у шупи (ФОТО)

РОДИТЕЉИ БРИНУ О ДЕЦИ

МАРИНА из брака са невенчаним мужем из Панчева, са којим се разишла, има две ћерке. Једна иде у шести, а друга у први разред основне школе.

- Моја супруга и ја спремни смо да бринемо о наше две унуке, а о осталом нека одлучују надлежни државни органи - каже Илија Бечановић.