ПРАВОСУДНИ органи Србије расписали су црвену Интерполову потерницу за Филипом Кораћем, наводно десном руком Луке Бојовића. Кораћ се сумњичи за најтежа кривична дела и низ ликвидација почињених на територији наше земље, али и региона!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЛУКА БОЈОВИЋ ПРОТИВ КОРАЋА И КЕКЕ: Мушкарац опалио шамар Миши Огњановићу, а онда се открило с ким је у рату?

Расписивање потернице јуче је потврдио министар полиције Небојша Стефановић. Он је прецизирао да Србија тражи Кораћа због "извршења најтежег кривичног дела". Према оперативним подацима са којима располаже српска полиција, Кораћ је јако близак и вођама црногорског "шкаљарског" клана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Холанђани трагају и за Кораћем

- То се све сада проверава, али за везу са неким убиствима имамо доказе и сумње и зато је расписана потерница - наводи наш извор близак истрази. - Постоје ту и сведоци, који су из страха за сопствене животе одлучили да проговоре. Ипак, потребно је доказати да је он био организатор мафијашких ликвидација.

Кораћ се у медијима доводио и у везу са убиством Даворина Балтића, члана "кавачког клана", почетком прошле године. Полиција је успела да расветли Балтићеву ликвидацију и за његовим убицом (који је родом из ужичког краја) расписана је, такође, потерница. Постоје оперативни подаци да се Балтићев убица крије на територији Беча.

Филип Кораћ, према оперативним сазнањима, побегао је из земље после неколико бруталних ликвидација људи блиских њему и Луки Бојовићу. Њему се практично губи сваки траг после мучког убиства адвоката Мише Огњановића, крајем јула прошле године.

Претходно је у ваздух дигнут главни логистичар "клана" Синиша Милић - човек који је бринуо о Кораћевом обезбеђењу. Његов џип је експлодирао усред дана на Аутокоманди. Само месец дана пре тога убијен је и кум Луке Бојовића - Драгослав Милорадовић.

Лука Бојовић

НАРКОТИЦИ ИЗ ЈУЖНЕ АМЕРИКЕ

ФИЛИП Кораћ са Бојовићем се доводио у везу и са злочинима везаним за сукоб са кланом браће Слободана и Бранислава Шарановића. У том сукобу су убијена оба Шарановића, али и многи њихови блиски и даљи рођаци. Поред тога, за Кораћа полиција наводно има оперативне податке и да је важна карика у кријумчарењу великих количина наркотика из Јужне Америке за Западну Европу.