Више тужилаштво у Зајечару подигло је оптужницу против човека (45), из околине Књажевца, који се терети да је у више наврата силовао свог сина (13)

Наводно, силовање је почело када је дечак имао 11 година, а дешавало се на тај начин што би га отац одводио у купатило, стављао му превише шампона, да малишан не би могао да виче, након чега би га, како се сумња, силовао.

Мајка дечака је испричала да је сумњала да се нешто страшно дешава. По њеним речима, она би сина окупала за десетак минута, док је он са оцем у купатилу остајао и по сат времена.

По сведочедњу дечака, отац би му стављао превише шампона на главу, наклон чега би му наређивао да се окрене. После тога би га, сумња се, силовао.

Кулминација се десила прошле године, када је, наводно, отац терао сина да га орално задовољи, после чега је дечак ножем покушао да себи да одузме живот.

Дечак је послат на испитивања, како би се установило да ли је био жртва сексуалног злостављања. Отац, међутим, све негира и оптужује супругу да је малишана натерала да га оптужи.

Првостепена пресуда у овом случају очекује се почетком наредне године.

(Информер/Блиц)