Мајка Стефана Вилотијевића, који је јуче рањен у пуцњави у центру Беча, огласила се на Инстаграму фотографијом из болнице и ставила тачку на спекулације да ли је и Вилотијевић страдао у инциденту у коме је убијен Владимир Рогановић.

Наиме, иако је у свим извештајима бечке полиције упорно понављано да је у криминалном обрачуну, како су они описали инцидент, једна особа убијена, а друга тешко повређена, у српским медијима се још јуче појавила информација како је и Вилотијевић подлегао ранама.

Његова породица данас је то демантовала, а мајка коначно ставила тачку фотографијом коју је објавила на друштвеним мрежама.


ОБРАЧУН МАФИЈАШКИХ КЛАНОВА ИЗ КОТОРА
Рат которске мафије сеже до Беча, пишу аустријски медији након што је у петак једна особа убијена, а друга рањена испред чувеног бечког ресторана, пише Дојче веле наводећи да се по свему судећи ради о рату которских кланова који бесни и у Србији.
"Жртве су око 13:30 биле у пасажу који повезује улице Лугек и Волцајле када се, према сведоцима, чуло до десет хитаца. Нејасно је да ли су мушкарци претходно ручали у ресторану ''Код Фиглмилера'', храму за бечке шницле, када су их починиоци сачекали. Власник тог локала тврдио је да гости и радници ресторана нису били у опасности“, преноси италијански портал на немачком језику Стол.

Један очевидац је рекао да су мушкарци ишли утроје. Руски туриста који се затекао у једној продавници у улици Волцајле чуо је хице и видео како пролазници беже. У пасажу су остала двојица устрељених, док је трећи човек покушао да прича са њима. Тај руски сведок разазнао је речи „на неком словенском језику“: „Брате, брате“, преноси аустријска новинска агенција АПА.

Премда полиција није желела да ода идентитет жртава - за нападачима се још трага - београдски медији јављају да је убијен Владимир Рогановић, један од чланова Кавачког клана, а да је рањен Стефан Вилотијевић.

Рогановић је прошле године у Београду осуђен на осам месеци затвора због фалсификовања исправа, док је у Црној Гори био на потерници јер је осумњичен за лажну дојаву о бомби у дискотеци, а требало је да одслужи казну због нелегалног поседовања оружја.

„Пуцњи у Бечу: обрачуна мафијашких кланова из Котора?“, пита се лист "Салцбургер нахрихтен".

„Рат которске мафије сеже до Беча“, насловио је таблоидни аустријски портал ОЕ24. „Хици у главу након шницле“, пише највећи немачки таблоид "Билд".

Бројни аустријски медији се позивају на писање српских и црногорских медија према којем се вероватно ради о наставку сукоба Кавачког и Шкаљарског клана. Тај рат је однео на десетине живота у Београду, а починиоци по правилу нису проналажени.

„Ради се о примату у трговини кокаином на Балкану“, пише бечки лист "Пресе" и додаје да "Кавачки и Шкаљарски клан потичу из црногорског лучког града Котора који важи за раскрсницу трговине кокаином из јужне Америке.“

Сачекуша у Бечу била је тема више живих укључења аустријског јавног сервиса ОРФ. Потрага за убицама покренута је у целој Аустрији, коришћени су и хеликоптери, али за сада без успеха.