ДВАДЕСЕТЈЕДНОГОДИШЊИ Д. Ж. са сметњама у развоју, из села Марковац код Вршца, приведен је због сумње да је силовао рођене сестре А. Ж. (15) и М. Ж. (5)! Обе девојчице су након тога прегледане у Институту за мајку и дете, где је установљено да су невине, али да имају повреде на анусима. Осумњичени ће у петак бити саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Панчеву.

Да постоји могућност да је дошло до инцеста у овој сиромашној и многочланој породици, надлежнима су указали запослени у Специјалној школи "Јелена Варјашки" из Вршца, коју тренутно похађа старија девојчица. Ту је, иначе, до пре две године ишао и Д. Ж., који је завршио смер за кројача. У школи нису желели да нам дају изјаву овим поводом, "због специфичности случаја", али су нам потврдили да су о свему обавестили полицију и Центар за социјални рад, који је надлежан за ову породицу.


Прочитајте још: УЖАСНА ИСПОВЕСТ ЖРТВЕ СИЛОВАЊА: Дошла сам код брата да се угрејем, а он насрнуо на мене (Фото)

Мајка седморо деце рекла нам је да не зна на основу чега је њен син приведен:

- Лично сам присуствовала прегледима када је утврђено да су девојчице невине. Он је, наводно, још пре две године по школи причао како је био интиман са сестром. Ако је то тако, зашто се то питање није тада покренуло, него тек сад.

Каже и да је петогодишња ћерка негирала да ју је најстарији брат силовао, док је А. Ж., која има сметњи у развоју, сваки пут давала другачији одговор.

НАЈСИРОМАШНИЈА ПОРОДИЦА

ИНАЧЕ, ово је најсиромашнија породица у Марковцу. Живе у трошној кући, у блатњавој улици без асфалта. Немају струју, а земљани под су прекрили теписима. Имају само воду. Мајка не ради, а отац повремено надничи у Вршцу. Примају социјалну помоћ и дечји додатак.