ПОЛИЦИЈА је одмах по пријави, али тек четири дана од погибије, нашла тела брачног пара из Пољне - Слађане (50) и Часлава Анђелковића (57) у бунару дубоком шест метара у селу Страгари код Трстеника. Од нестанка па до проналажења, у породичној кући у суседном селу Пољна, плакало је унезверено дете, њихов син С. А. од свега четири године.

У селу претпостављају да су Анђелковићи хтели да украду купус који је посађен свега метар од кобне рупе. Власник купусишта Стојан Мишић, каже да му сваке године људи краду купус на њиви од око 10 ари.

- Негде око шест сати позвала ме је полиција, није ми било свеједно - сведочи за "Новости" Мишић. - Питали су ме када сам био последњи пут на њиви. Рекао сам им да сам био пре 15 дана. Занимало их је да ли сам видео некога да бере купус, али нити сам видео нити сам никоме рекао да то ради. Када сам дошао са полицијом затекао сам колону возила и народа.

Главице купуса пронашла је и полиција у колима Анђелковића, паркираним поред пута. Тела у бунару су била окренута главом према дну, а обућа настрадалих стајала је поред возила. Слађанин син из првог брака, Ивица Рајковић не зна детаље трагедије. У среду око 13 сати јављена му је ужасна вест.

- Ништа ми заиста нису рекли, осим да су их нашли у бунару, да је у близини био аутомобил, и да је дете преузео Центар за социјални рад - каже нам Ивица, који са својом породицом живи у Бошњану код Варварина.

Стојан Мишић показује бунар у који су упали Анђелковићи
У Пољни је народ затечен због трагедије. Сви се моле да синчић буде довољно јак и прегура губитак родитеља.

- Дете је четири дана било само и плакало - прича нам узнемирено брат покојног Часлава, Мирослав Нићифоровић. - Преживео је једући неки хлеб, сам се замотао у ћебенце. Добро је што није било мраза иначе би се смрзао. Кућа није била закључана. Срећа да су комшије чуле како мали плаче, па су ушли унутра. Сада су људи из Центра за социјални рад закључали дом.Купусиште у којем се налази кобни бунар

Нићифоровић нам каже да рођака није видео око месец и по:

- Не знам да ли је неко гурнуо брата и снају, или су случајно упали у бунар. Верујем да ће истину да покаже обдукција. Брат је радио у "Првој петолетки", а сна је продавала млеко, имала је две краве и јуне. Радили су пољопривреду, од тога су живели. Не верујем да су крали по селу.

Брат покојног Часлава и Слађанин син из првог брака

ЦЗСР: ПРЕДУЗЕТЕ СВЕ МЕРЕ

МИ смо добили позив ноћас у три сата да се у Пољни налази смрзнуто и незбринуто дете и наравно, наша дежурна служба одмах је кренула на терен - каже за "Новости" Драгојло Минић, директор Цетра за социјални рад у Трстенику. - Дечак је био у ћебенцету. Санитетом је пребачен у крушевачку болницу. Предузели смо све потребне мере и једна од могућности је да сродничка хранитељска породица у Бошњану преузме бригу о малишану.

НА ПЕДИЈАТРИЈИ

НЕКИ саговорници "Новости" у Пољни, међутим, нису били изненађени што се говори да су Анђелковићи били у крађи, иако су имали стан у Трстенику. Детенце је пребачено на Одељење педијатрије у Општој болници у Крушевцу, а о даљој судбини малишана одлучиваће надлежне службе.