ОПТУЖЕНИ за упад у клуб "Комитет" у београдској Бетон хали, њих десеторица, негирали су данас на почетку суђења пред Првим основним судом дело које им се ставља на терет, тврдећи да нису криви. Прво тужилаштво тврди да су криви за насилничко понашање, за шта је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Поступак се води против Милоша Хркмана, Предрага Кошпрдића, Марка Чичковића, Стефана Бјеливука, Александра Видовића, Марка Милосављевића, Младена Вучетића, Милана Јездимировића, Бориса Карапанџића и Инела Чантрића. Према оптужном предлогу они су 6. октобра ове године упали у клуб, претходно онеспособивши раднике обезбеђења. Тврди се да су ломили инвентар, а том приликом је повређено и неколико гостију.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ухапшен због спопадања девојчице на улици

Заменик тужиоца је у уводном излагању предложила да се саслуша десет сведока, као и да се изврши увид у видео-запис који је узет са сигурносних камера. Адвокат Никола Ристовић, који брани осморицу оптужених, казао је да су међу предложеним сведоцима три кључна за одбрану, јер су они изјавили да су нападачи били маскирани и са фантомкама на глави.

Пошто је накнадно констатовано да адвокати нису упознати са свим доказним предлозима Тужилаштва, претрес је одложен за 11. јануар. Тада ће одбрана изнети своје предлоге, а требало би и да оптужени, уколико то буду желели, изнесу одбрану.


ВЕЋИНА НЕЗАПОСЛЕНИ

ИЗЈАШЊАВАЈУЋИ се о имовном стању већина оптужених је истакла да су незапослени и да се издржавају од повременог сезонског рада на грађевини или на неким пољопривредним добрима. Стефан Бјеливук је рекао да је запослен као књиговођа, док је Александар Видовић казао да ради у једном сервису.